Pohjoismaiden pääministerien vierailu aiheuttaa poikkeuksia liikennejärjestelyissä Helsingin keskustassa

Julkaisuajankohta 2.5.2023 14.15
Uutinen

Pohjoismaiden pääministerit vierailevat Helsingissä keskiviikkona 3.5.2023 tasavallan presidentti Sauli Niinistön kutsusta. Tapaaminen järjestetään Presidentinlinnassa keskiviikkona. Vierailu aiheuttaa poikkeuksia liikenteessä Helsingin ydinkeskustassa.

Noin kello 10.00 – 20.00 Kauppatorin ympäristön liikenteessä on seuraavia poikkeusjärjestelyjä:

  • Pohjoisesplanadi on kiinni väliltä Katariinankatu – Päävartiontori.
  • Pohjoisrannasta pääsee jalan ja polkupyörällä keskustaan Katariinankadun kautta.
  • Pohjoisrannasta pääsee autolla keskustaan Aleksanterinkadun kautta ja siitä eteläiseen Helsinkiin ja Olympiaterminaaliin Unioninkadun kautta.
  • Kulku Mariankadun ja Päävartiontorin kautta Katajanokalle on suljettu. Katajanokalle ja Katajanokan terminaaliin pääsee Pohjoisrannan kautta suoraan Kanavakadulle.
  • Eteläesplanadilta, Etelärannasta ja Olympiaterminaalista pääsee Pohjoisrantaan reittiä Fabianinkatu – Aleksanterinkatu.
  • Olympiaterminaaliin kulkevien henkilöautojen suositellaan kulkevan Tehtaankadun kautta.
  • Olympiaterminaalista saapuva raskas ajoneuvoliikenne ohjataan reittiä Pohjoisesplanadi –Lönnrotinkatu – Hietalahdenkatu – Hietalahden ranta.
  • Liikenne Eteläesplanadilla sujuu normaalisti.
  • Jalankulkijoilta, polkupyöräilijöiltä ja autoliikenteeltä suljetut osuudet sekä vaihtoehtoiset reitit on merkitty oheisiin karttoihin.

Pääkaupunkiseudulla liikkuu kokouksen aikana useita saattueita. Saattueet aiheuttavat liikenteeseen hetkellisiä katkoksia erityisesti Helsingin keskustassa. 

Poliisilla on ilmailutoimintaa vierailun aikana ja siitä saattaa aiheutua hetkellistä meluhaittaa.

Myös vesiliikennettä sekä ilmailua rajoitetaan

Kauppatori on osittain kiinni. Kauppatorin toritoiminta on sijoitettu Havis Amandan puoleiseen päätyyn.

Suomenlinnan lauttaliikenne hoidetaan Katajanokalta lähtevän Suomenlinnan huoltolautan laiturista. Kauppatorin vesibussi- ja risteilylaiturit ovat poissa käytöstä.

Yksityisen vesiliikenteen kulku Eteläsatamaan on estetty. Esto ei koske Olympiaterminaalista ja Katajanokan terminaalista Tallinnaan ja Tukholmaan kulkevaa risteilyliikennettä. Pohjoisrannassa yksityisen vesiliikenteen kulku on estetty Halkolaiturin eteläpuolisella alueella.

Raitiovaunuliikenne kulkee normaalisti, mutta vuoroissa saattaa esiintyä poikkeuksia. Tietoa joukkoliikenteen poikkeusjärjestelyistä löytyy Helsingin Seudun Liikenteen sivuilta hsl.fi.

– Suosittelen lämpimästi välttämään autoilua ydinkeskustassa tai ainakin varaamaan siirtymisiin riittävästi aikaa. Saattueet voivat aiheuttaa hetkellisiä katkoksia liikenteessä. Toivomme kaupunkilaisilta ymmärtäväisyyttä ja kärsivällisyyttä poikkeusjärjestelyjen suhteen, sanoo ylikomisario Dennis Pasterstein Helsingin poliisilaitokselta.

Myös ilmailua rajoitetaan kokouksen ajaksi. Alueella on voimassa tilapäinen rajoitusalue 3.5.2023 kello 8:00 – 20:00. Tarkista ilmailurajoitusalue osoitteista droneinfo.fi ja aviamaps.com. Rajoitukset tulevat näkyviin keskiviikkoaamuna.
 

Helsingin poliisilaitos Helsinki Liikenne Uusimaa Uutinen