Poliisi epäilee kolmea alaikäistä Kannelmäessä tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä

Julkaisuajankohta 26.3.2021 11.53
Uutinen

Epäilty törkeä ryöstö tehtiin Helsingin Kannelmäessä kauppakeskuksen lähettyvillä 17. maaliskuuta.

Helsingin poliisi epäilee, että kolme alaikäistä poikaa ryöstivät kaksi 15-vuotiasta poikaa väkivaltaisesti 17.3.2021. He myös uhkasivat uhreja puukolla. Kaksi epäillyistä on alle 15-vuotiaita ja yksi heistä on täyttänyt 15 vuotta. 

Epäillyt lyöttäytyivät uhrien seuraan kauppakeskus Kaaren tietämillä ja käskivät heidän kävellä Kehä 1:n viereen uhaten puukolla. Siellä epäillyt alkoivat hakata ja potkia uhreja, jotka makasivat maassa.

– Osa potkuista osui uhreja päähän, ja epäillyt kuvasivat tilannetta puhelimella. Lisäksi uhreilta anastettiin omaisuutta, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss.

Poliisi on vanginnut 15-vuotiaan pojan. Kahta muuta epäiltyä ei ole vangittu, koska he ovat alle 15-vuotiaita.

Poikia epäillään myös toisesta törkeästä ryöstöstä

Poliisille selvisi esitutkinnassa, että samoja kolmea poikaa on syytä epäillä myös 8.2.2021 samassa paikassa tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä. Uhreja tilanteessa oli kolme. Tekotapa oli samantyyppinen kuin maaliskuisessa tapauksessa.

Poliisin tiedossa ei ole, keitä ovat nämä kolme asianomistajaa. Asianomistajia tai asiasta jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä nuorisoryhmään virka-aikaan 029 547 1200 tai [email protected]

– Toivomme myös, että alueella asuvien teini-ikäisten poikien huoltajat keskustelisivat asiasta lasten kanssa. On tyypillistä, että nuoret pelkäävät kertoa tällaisista tapauksista aikuisille ja poliisille. Olisi äärimmäisen tärkeää, että saisimme tiedon näistä tilanteista, jotta voimme puuttua asiaan, sanoo Forss.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen