Poliisi epäilee kolmea alaikäistä Kannelmäessä tapahtuneesta törkeästä ryöstöstä
Polisen misstänker tre minderåriga för grovt rån som inträffade i Gamlas

26.3.2021 11.53 | Publicerad på svenska 31.3.2021 kl. 15.04
Nyhet

Det misstänkta grova rånet begicks nära köpcentret i Gamlas i Helsingfors den 17 mars.

Helsingforspolisen misstänker att tre minderåriga pojkar med våld rånade två 15-åriga pojkar den 17 mars 2021. De hotade även offren med kniv. Två av de misstänkta är under 15 år gamla och en av dem har fyllt 15 år. 

De misstänkta slog följe med offren nära köpcentret Kaari och befallde offren under knivhot att gå till sidan av ring I. Där började de slå och sparka offren som låg på marken.

– En del av sparkarna träffade offren i huvudet och de misstänkta filmade händelserna med telefon. Dessutom stals egendom av offren, berättar undersökningsledaren kriminalkommissarie Marko Forss.

Polisen häktade en 15-årig pojke. De två andra misstänkta häktades inte, eftersom de är under 15 år gamla.

Pojkarna misstänks även för ett annat grovt rån

I förundersökningen fick polisen reda på att det finns skäl att misstänka samma tre pojkar även för ett grovt rån som inträffade den 8 februari 2021 på samma plats. Rånet i fråga hade tre offer. Gärningssättet i detta rån var liknande som det i rånet i mars.

Polisen har inte kännedom om vem dessa tre målsägande är. Om du är målsägande eller har någon kännedom om detta ber vi dig kontakta ungdomsgruppen under tjänstetid 029 547 1200 eller [email protected].

– Vi hoppas också att vårdnadshavarna till de tonåriga pojkarna som bor i området diskuterar om händelserna med sina barn. Det är vanligt att unga är rädda för att berätta om sådana här händelser till vuxna och till polisen. De är ytterst viktigt att vi får information om dessa situationer så att vi kan ingripa, säger Forss.

Brott och utredning Helsingfors Nyheter Polisinrättningen i Helsingfors
Polisinrättningen i Helsingfors
brottmål