Poliisi hoiti viikonloppuna 613 tehtävää

Julkaisuajankohta 18.9.2023 15.16
Uutinen

Yhteensä 32 henkilöä oli kiinniotettuna poliisilain perusteella ja 13 henkilöä oli kiinniotettuna rikosperusteisesti. Viikonloppuna esiintyi runsaasti pahoinpitelyrikoksia, rattijuopumuksia sekä huumausaineen käyttörikoksia.

Pahoinpitelyjuttuja poliisille tuli viikonloppuna tutkittavaksi 16 kappaletta, joista kaksi tapahtunut yksityisasunnossa. Muut pahoinpitelyt olivat tapahtuneet pääosin yleisillä paikoilla.

Liikenteestä tavattiin kaikkiaan 18 rattijuoppoa, joista seitsemässä tapauksessa kyse törkeästä rattijuopumuksesta. Kuudessa rattijuopumustapauksessa kuljettajan epäillään käyttäneen huumausaineita. Myös useita liikenneturvallisuuden vaarantamisia todettiin, yhteensä 43 kappaletta, joista neljä kappaletta törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia. Eläinonnettomuuksien määrä oli viikonloppuna kaksi kappaletta, kummassakin tapauksessa oli kyse hirvikolarista.

Lisäksi valvonnassa paljastui 15 huumausainesiin liittyvää rikosta.

Viikonloppuna poliisi kirjasi yhdeksän ilmoitusta vahingonteosta. Vahingonteon kohteena oli pääasiassa autoja ja ikkunoita.

Vaasassa kirjattiin viikonlopun ajalta yksi ryöstö, jossa henkilö anasti toisen hallusta omaisuutta väkivaltaa käyttäen. Seinäjoella kirjattiin kaksi ryöstöä, joista toinen jäi yrityksen asteelle. Kahdessa tapauksessa tekijät onnistuivat saamaan haltuunsa vähäisen määrän omaisuutta ja yhdessä tapauksessa uhri ei suostunut teräaseella uhkaamisesta huolimatta antamaan tekijöille mitään ja teko jäi näin ollen yritysasteelle. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, ettei teoilla ole yhteyttä keskenään.

Poliisi muistuttaa, että ryöstö on varsin vakava rikos. Ankarin säädetty rangaistus perusmuotoisesta ryöstöstä on kuusi vuotta vankeutta.

Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Pohjanmaa Pohjanmaan poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Uutinen Vaasa Valvonta- ja hälytystoiminta