Poliisi hoiti viikonloppuna 672 tehtävää

Julkaisuajankohta 11.9.2023 12.46
Uutinen

Yhteensä 28 henkilöä oli kiinniotettuna poliisilain perusteella ja 16 henkilöä oli kiinniotettuna rikosperusteisesti. Normaalit viikonlopun tehtävät työllistivät poliisia sekä mopomiitit, joihin kokoontui runsaasti nuorisoa Kokkolassa ja Seinäjoella.

Pahoinpitelyjuttuja poliisille tuli viikonloppuna tutkittavaksi 15 kappaletta, joista viisi tapahtunut yksityisasunnossa. Muut pahoinpitelyt olivat tapahtuneet pääosin yleisillä paikoilla ja kaksi pahoinpitelyistä tapahtunut ravintolassa.

Liikenteestä tavattiin kaikkiaan 11 rattijuoppoa, joista viidessä tapauksessa kyse törkeästä rattijuopumuksesta. Kolmessa rattijuopumustapauksessa kuljettajan epäillään käyttäneen myös huumausaineita. Myös useita liikenneturvallisuuden vaarantamisia todettiin, yhteensä 44 kappaletta, joista kaksi kappaletta törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia. Hirvikolarien määrä oli viikonloppuna kolme kappaletta.

Lisäksi valvonnassa paljastui yhdeksän huumausainesiin liittyvää rikosta.

Viikonloppuna poliisi kirjasi neljä ilmoitusta vahingonteosta ja viisi ilmoitusta varkaudesta. Seinäjoella, asunnon edestä oli anastettu kaasugrilli ja kaasupullo. Sähköpolkupyörä oli lauantaina varastettu asunnon pyörätelineestä Vaasassa, lukko oli rikottu ja pyörä viety. Seinäjoella mieshenkilö oli lauantaina anastanut optikkoliikkeestä silmälaseja sekä vaateliikkeestä omaisuutta. Mies otettiin kiinni varkausrikoksien johdosta.

Lauantai iltana ja yönä poliisia työllistivät Kokkolassa ja Seinäjoella tapahtuneet mopomiitit, joihin kokoontui runsaasti nuorisoa mopoilla, moottoripyörillä, mönkijöillä, traktoreilla ja autoilla. Mopomiitit häiritsivät ajoittain muita tienkäyttäjiä sekä myös liikekeskuksien parkkipaikoilla liikkuneita asiakkaita, joille alueille nuoriso isolla osallistujajoukolla kokoontui. Poliisi joutui puuttumaan tilanteisiin ja ohjeistamaan, sekä myös antamaan joitakin poistumiskäskyjä nuorisolle. Poliisi toivoo, että etenkin alaikäisten nuorten vanhemmat kiinnittäisivät huomioita viikonloppuyönä missä ja minkä kuntoisilla kulkuneuvoilla oma jälkikasvu kulkee ja valvoisivat alaikäisten kotiintuloaikoja tehokkaammin. Seinäjoen mopomiitistä kirjattiin kaksi törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista ja kaikkiaan 11 moposta poistettiin rekisterikilvet ajoneuvojen epäkuntoisuuksien vuoksi.

Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Pohjanmaa Pohjanmaan poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Uutinen Vaasa Valvonta- ja hälytystoiminta