Under veckoslutet skötte polisen 672 uppdrag

Utgivningsdatum 11.9.2023 12.46
Nyhet

Totalt hölls 28 personer frihetsberövade på polislagsgrunder och 16 personer greps på strafflagsgrunder. De vanliga veckoslutsuppdragen sysselsatte polisen, liksom även mopedträffar, till vilka stora mängder ungdomar samlades i Karleby och Seinäjoki.

Polisen fick 15 fall av misshandel till utredning under helgen, varav fem hade inträffat i privata bostäder. De övriga fallen av misshandel hade skett främst på allmänna platser och två händelser ägde rum på en restaurang.

Totalt uppdagades 15 fall av rattfylleri, varav det i fem fall handlade om grovt rattfylleri. I tre av fallen misstänkts föraren också ha använt narkotika. Under helgen registrerade polisen sammanlagt 44 anmälningar gällande äventyrande av trafiken, varav det i två fall handlade om grovt äventyrande av trafiken. Antalet älgkrockar var tre stycken under helgen.

Dessutom avslöjades 9 brott relaterade till bruk av narkotika i övervakningen.

Under helgen rapporterade polisen fyra fall av skadegörelse och fem fall av stöld. I Seinäjoki hade en gasgrill samt en gasflaska stulits på utsidan av en bostad. I Vasa stals en elcykel från en cykelställning utanför en bostad. Låset hade brutits upp och cykeln var borta. I Seinäjoki hade en mansperson stulit glasögon från en optikerbutik samt egendom från en klädbutik. Mannen greps för brotten.

Under lördagskvällen och natten sysselsatte mopedträffar i Karleby och Seinäjoki polisen. En stor mängd ungdomar på mopeder, motorcyklar, fyrhjulingar, i bilar och traktorer hade samlats. Mopedträffarna störde tidvis andra trafikanter samt även kunder som rörde sig på parkeringsplatser till köpcentrum. Polisen var tvungen att ingripa i situationerna, för att ge direktiv och också uppmana ungdomarna att avlägsna sig från platserna. Polisen hoppas att särskilt föräldrar till minderåriga ungdomar ska vara mer uppmärksamma på var och med vilka fordon deras barn rör sig på helgnätter och även övervaka minderåriga barns hemkomsttider mer effektivt. Vid mopedträffen i Seinäjoki registrerades två fall av grovt äventyrande av trafiken och totalt var polisen tvungen att avlägsna registerskyltar från 11 mopeder på grund av fordonens brister. ​​​​​​​

Mellersta Österbotten Norra Österbotten Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Södra Österbotten Vasa Österbotten Övervakning och larmverksamhet