Poliisi hoiti viikonloppuna 774 tehtävää Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Julkaisuajankohta 14.11.2023 9.38
Uutinen
Kuvan on ottanut Paula Tavasti.

Viikonloppuna 10.–12. marraskuuta Oulun poliisilaitos hoiti muun muassa 65 kotihälytystehtävää ja kirjasi 62 rikosilmoitusta. Poliisi muistuttaa hoitamaan lupa-asiat kuntoon hyvissä ajoin.

Oulun poliisilaitoksen poliisipartiot hoitivat yhteensä 774 hälytystehtävää viikonloppuna 10.–12. marraskuuta 2023. Vuoden 2022 vastaavana viikonloppuna partiot hoitivat 780 tehtävää. 

Viikonloppuna partiot hoitivat

  • Oulun kenttäjohtoalueella 423 tehtävää joista Oulussa 362,
  • Kainuussa 154 tehtävää joista Kajaanissa 66,
  • Koillismaalla 59 tehtävää joista Kuusamossa 38,
  • Jokilaaksoissa 138 tehtävää joista Ylivieskassa 31 ja Raahessa 34.

Tehtävistä 17 liittyi pahoinpitelyihin, 27 tieliikenneonnettomuuksiin, 33 liikennejuopumuksiin, 62 häiriökäyttäytymisiin ja 47 päihtyneihin henkilöihin. Lisäksi poliisi hoiti 65 kotihälytystehtävää. Viikonlopun aikana poliisipartiot määräsivät 10 ajokieltoa sekä kirjasivat 62 rikosilmoitusta ja 11 lastensuojeluilmoitusta. Poliisi otti kiinni 36 päihtynyttä sekä rikosperusteisesti 16 henkilöä.

Poliisi tutkii törkeitä väkivaltarikoksia Oulussa

Poliisi epäilee, että mies anasti arvokkaan rannekellon oululaisesta koruliikkeestä maanantaina 6. marraskuuta. Mies oli ollut liikkeessä asiakkaana. Hänen henkilöllisyytensä on poliisin tiedossa, ja poliisi on etsintäkuuluttanut hänet. 

Keskiviikkona 8. marraskuuta aamupäivällä poliisi sai ilmoituksen kuljettajasta, joka oli törmännyt henkilöautolla toiseen henkilöautoon sekä talon seinään Oulussa Höyhtyällä. Poliisi epäilee kuljettajaa rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausainerikoksesta sekä huumausaineen käyttörikoksesta. 

Poliisi epäilee, että kaksi ihmistä yritettiin ryöstää törkeästi Oulussa keskiviikkona 8. marraskuuta. Asianomistaja oli ollut asunnossaan myymässä käytettyä puhelinta, mutta kaupantekohetkellä ostajaehdokas oli ottanut teräaseen esille. Hän oli uhannut ja huitonut sillä myyjää ja toista asianomistajaa mutta ei kuitenkaan onnistunut saamaan puhelinta itselleen. Poliisi on ottanut rikoksesta epäillyn kiinni ja tutkii tapausta.

Torstaina 9. marraskuuta Oulussa sairaalahoitoon oli hakeutunut ihminen raajassaan olleen ampumavamman takia. Poliisi epäilee, että hänet oli pahoinpidelty törkeästi, ja tutkii tapausta. Poliisi ei ole vielä tavoittanut epäiltyä tekijää. 

Hoida lupa-asiasi nyt

Oulun poliisilaitos on myöntänyt vuonna 2023 heinäkuun loppuun mennessä yhteensä 62 737 lupaa. Vuoteen 2022 verrattuna lupamäärissä on ollut laskua, sillä myönnettyjen lupien määrä samana ajankohtana viime vuonna oli 72 031. Eniten laskua on tapahtunut passien määrässä, sillä vuonna 2022 heinäkuun loppuun mennessä niitä oli haettu 47 391, kun tänä vuonna määrä on ollut 38 773. 

Myös henkilökorttien määrässä on ollut laskua. Sen sijaan aselupien, turvallisuusalan lupien sekä muiden lupien määrässä on ollut hienoista nousua. Poliisi teki vuoden 2022 heinäkuun loppuun mennessä 5 643 ajo-oikeuspäätöstä, vuonna 2023 määrä on 4 957. 

Oulun poliisilaitoksen poliisiasemien lupapalvelujen ajanvaraustilanne on hyvä. Ainostaan Oulussa aikaa joutuu odottamaan yli kuukauden. Ensimmäinen vapaa aika Oulussa on joulukuun puolenvälin tienoilla. Raahessa ja Ylivieskassa ajan saa samalle viikolle, ja Haapajärvellä ajan saa viikon päähän. Suomussalmella ja Kuhmossa ajan voi varata samalle päivälle, Kajaanissa ja Pudasjärvellä samalle viikolle ja Kuusamossa noin viikon päähän.

Oulun lupayksikön johtaja, komisario Ari-Pekka Kouva kehottaa ihmisiä ennakoimaan lupa-asioiden hoitamista. 

– Nyt on hyvä aika hoitaa lupa-asioita poliisissa. Hakemalla lupia ajoissa voit välttyä jonotukselta, kiireeltä ja stressiltä. Ensi keväänä voi olla pitkiä jonoja, kun moni joutuu uusimaan henkilökorttinsa. Myös tulevissa presidentinvaaleissa äänestäessä täytyy todistaa henkilöllisyytensä, muistuttaa komisario Kouva.   

Aseiden haltijoita komisario Kouva muistuttaa siitä, että ampumakelvottomaksi tehty tai deaktivoitu ase pitää ilmoittaa poliisille viimeistään 15. heinäkuuta 2024. Sen jälkeen ampumakelvottoman ilmoittamattoman aseen hallussapito on rangaistavaa. Ilmoituksen voi tehdä poliisin sähköisessä asiointipalvelussa.

Haapajärvi Kainuu Kajaani Kuhmo Kuusamo Liikenne Oulu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Poliisin lupapalvelut Pudasjärvi Raahe Rikokset ja tutkinta Suomussalmi Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta Ylivieska