Poliisi ja rajavartiolaitos suorittivat viikonloppuna metsästyksenvalvontaa Kemiönsaaressa

Julkaisuajankohta 20.11.2023 15.14
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi ja Länsi-Suomen merivartiosto suorittivat yhdessä metsästyksenvalvontaa ja tarkastivat 47 metsästäjää Kemiönsaaressa lauantaina ja sunnuntaina 18.-19. marraskuuta.

Lounais-Suomen poliisi ja Hiittisten merivartiosto järjestivät viikonloppuna yhteisen metsästysratsian Kemiönsaaressa. Valvonnan tavoitteena oli tarkastaa hirven metsästykseen osallistuvien metsästysseurojen ja metsästäjien toimintaa Kemiössä. Valvonta suoritettiin metsästysmaastossa ja sinne johtavilla teillä.

Valvonnan yhteydessä tavoitettiin ja tarkastettiin 47 metsästäjää. Tarkastuskohteina oli metsästäjien metsästysluvat, aseet sekä itse metsästyksen laillinen suorittaminen. Tarkistuksissa voitiin todeta, että metsästäjillä oli asiat ja asiakirjat pääsääntöisesti kunnossa.

Valvonnan yhteydessä kirjattiin yksi sakko metsästysrikkomuksesta. Viranomaiset totesivat kuitenkin, että kaiken kaikkiaan Kemiönsaaren metsästysseurat ja metsästäjät ansaitsevat täydet 10 pistettä.

Puhallusratsia metsästyksenvalvonnan yhteydessä

Metsästyksenvalvonnan ohessa viranomaiset suorittivat liikennevalvontaa puhalluttamalla autoilijoita, jotka liikkuivat metsästysalueille johtavilla teillä. Yhteensä kyseisellä alueella suoritettiin 165 puhallusta.

Yksi kuljettaja puhalsi alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen ja kuljettajalle annettiin asiassa 50 päiväsakon suuruinen sakko. Autoilijalla ei ollut yhteyttä metsästäjiin.

Uutista muokattu 20.11. kello 15.25. Korjattu kirjoitusasua.

Kemiönsaari Lounais-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta