Polisen och Gränsbevakningsväsendet utförde jaktövervakning på Kimitoön i veckoslutet

Utgivningsdatum 20.11.2023 15.14
Nyhet

Polisen i Sydvästra Finland och Västra Finlands Sjöbevakning utförde jaktövervakning och granskade 47 jägare på Kimitoön den 18.-19.11.2023.

Polisen i Kimito och sjöbevakningen i Hitis arrangerade en gemensam jaktrazzia på Kimitoön under veckoslutet. Målsättningen var att granska älgjakten, jaktlagen och jägarna på Kimito. Övervakningen utfördes i jaktterrängen och på vägarna som ledde till jaktplatserna.

Under övervakningen påträffades och granskades 47 jägare. I övervakningen granskades jägarnas jakttillstånd, vapen och att jakten går till på ett säkert sätt. Under övervakningen kunde konstateras att jägarna hade huvudsakligen ordning och reda i jakten. En bot för förseelse tilldelades, men överlag konstaterade myndigheterna att jaktlagen och jägarna på Kimitoön förtjänar fullt tio poäng för att saker, ting och beteende var i skick.

Blåsrazzia i samband med jaktövervakningen

I samband med jaktövervakningen gjordes också trafikövervakning i form av blåstest åt bilister som rörde sig på vägarna som ledde till jaktområdena. Sammanlagt utfördes blåstest åt 165 bilister i nejden. Ett av blåstesten visade resultat som gick över gränsen för rattfylleri och chauffören blev tilldelad en böteslapp på 50 dagsböter för rattfylleri. Bilisten hade inte anknytningen till jägarna.

Kimitoön Nyheter Polisinrättningen i Sydvästra Finland Övervakning och larmverksamhet