Poliisi jatkaa epäillyn terrorismirikoksen tutkintaa

Julkaisuajankohta 23.12.2022 15.47
Uutinen

Poliisi tutkii epäiltyä kouluttautumista terrorismirikoksen tekemiseen ja vaati epäillyn vangitsemisen jatkamista tänään 23.12. Helsingin käräjäoikeudessa. Käräjäoikeus vangitsi epäillyn.

Keskusrikospoliisi on yhteistyössä Helsingin poliisilaitoksen ja Suojelupoliisin kanssa tutkinut epäiltyä kouluttautumista terrorismirikoksen tekemistä varten. Poliisi epäilee, että rikoksesta epäillyllä 21-vuotiaalla Espanjan kansalaisella on ollut hallussaan ääri-islamistista aineistoa. Rikosepäily tuli ilmi Helsingin poliisilaitoksella tutkitun toisen tapauksen yhteydessä.
 
– Tutkinta on edennyt hyvin, mutta on edelleen kesken. Poliisi on kuulustellut epäiltyä ja käynyt läpi hänen hallussaan olleesta laitteesta löydettyä materiaalia. Rikosepäily on tutkinnan edetessä vahvistunut, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Masi Puolakka Keskusrikospoliisista.
 
Epäilty on 16.12. lähtien ollut vangittuna syytä epäillä -perusteisesti epäiltynä kouluttautumisesta terrorismirikoksen tekemistä varten. Poliisi vaati epäillyn vangitsemisen jatkamista todennäköisin syin epäiltynä tänään 23.12. Helsingin käräjäoikeus vangitsi espanjalaismiehen. Epäilty kiistää syyllistyneensä rikokseen.