Polisen fortsätter utreda ett misstänkt terroristbrott

Utgivningsdatum 23.12.2022 15.47 | Publicerad på svenska 19.1.2023 kl. 11.47
Nyhet

Polisen utreder ett misstänkt deltagande i utbildning för ett terroristbrott och yrkade i dag den 23 december vid Helsingfors tingsrätt att häktningen av den misstänkte ska fortsätta. Tingsrätten häktade den misstänkte.

Centralkriminalpolisen har tillsammans med Polisinrättningen i Helsingfors och Skyddspolisen utrett en misstänkt utbildning för ett terroristbrott. Polisen misstänker att den misstänkte, en 21-årig spansk medborgare, har innehaft extremislamistiskt material. Misstanken kom fram i samband med ett annat fall som utreddes av Polisinrättningen i Helsingfors.

– Utredningen framskrider bra, men är ännu inte färdig. Polisen har förhört den misstänkte och gått igenom material som fanns i en enhet hen innehade. Misstanken om brott har stärkts under utredningen, berättar undersökningsledaren, kriminalkommissarie Masi Puolakka vid Centralkriminalpolisen.

Den misstänkte har varit häktad sedan den 16 december skäligen misstänkt för utbildning för ett terroristbrott. Polisen yrkade i dag den 23 december att häktningen fortsätta och att den misstänkte är misstänkt på sannolika skäl. Helsingfors tingsrätt häktade den misstänkta spanske mannen, som förnekar att han gjort sig skyldig till brott.

Brott och utredning Centralkriminalpolisen Nyheter