Poliisi on selvittänyt sähköpotkulautahäiriköinnit Töölönlahden ympäristössä

Julkaisuajankohta 11.6.2021 10.42
Uutinen

Sosiaalisessa mediassa ja mediassa herättivät toukokuun alussa keskustelua häiriköimistapaukset, joissa sähköpotkulaudalla liikkuva poikakaksikko löi ihmisiä ainakin Töölönlahden lähettyvillä. Poliisi sai runsaasti rikosilmoituksia aiheesta.

Esitutkinnassa tekijöiksi selvisi kolme alle 15-vuotiasta poikaa. Alle 15-vuotias ei ole lain mukaan rikosoikeudellisessa rangaistusvastuussa teostaan, jonka vuoksi tutkinnassa on ollut kyse esitutkintalain mukaisesta rikollisen teon tutkinnasta.

Tässä tapauksessa poliisi on kuullut asiaan kaikki kolme poikaa poliisilaitoksella. Huoltajat ja lastensuojelu ovat tietoisia tapahtuneesta. Poliisi tulee päättämään esitutkinnan.

Asianomistajina oli 14 aikuista henkilöä.

– Esitutkinnassa tekojen motiiviksi selvisi se, että pojat halusivat härnätä ihmisiä ja saada heidät suuttumaan. Motiivi ei siis ollut seksuaalinen. He olivat kuulusteluissa hyvin pahoillaan teoistaan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen.

Vastaavissa tapauksissa poliisi ohjeistaa edelleen soittamaan mahdollisimman pian hätänumeroon, ottamaan epäiltyjen tuntomerkit ylös ja tekemään rikosilmoituksen.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen