Poliisi otti kiinni tekstiviestillä rahaa huijanneen henkilön

Julkaisuajankohta 28.11.2023 12.08
Uutinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen viikkotiedote kertoo tällä kerralla poliisin kiinni ottamasta tekstiviestihuijarista ja pikkujoululiikenteen valvonnasta. Mukana on myös lupapalveluiden vinkkilista asiakkaille.

Poliisi otti kiinni tekstiviestillä rahaa huijanneen henkilön

Poliisi on vuoden mittaan tiedottanut lukuisista erilaisista tekstiviestihuijauksista, joita valitettavasti tapahtuu edelleen päivittäin. Yksi tuoreista tapauksista on lauantailta, jolloin Espoossa asuva nainen sai puhelimeensa tekstiviestin, jossa hänen tyttärenään esiintynyt henkilö kertoi puhelimensa hajonneen. Naiselta pyydettiin viestissä rahaa laskujen maksamiseksi. Kaiken kaikkiaan nainen siirsikin saamalleen tilille lähes 10 000 euroa. Lopulta nainen havahtui huijaukseen ja oli asiassa yhteydessä hätäkeskukseen. 

− Partiomme tapasi ilmoittajan ja selvitti nopeasti tältä saatujen tietojen perusteella tekstiviestien todennäköisen lähettäjän. Poliisi teki lähettäjän asuinosoitteeseen kotietsinnän, jonka tuloksena otettiin kiinni rikoksesta epäilty henkilö ja otettiin takavarikkoon hänen teknisiä laitteitaan tutkintaa varten, kertoo rikoskomisario Jarno Palo.

Vastaavan rikoksen uhriksi joutuneen kannattaa välittömästi ottaa yhteyttä pankkiinsa, sillä pankilla voi olla mahdollisuus pysäyttää väärä tilisiirto ja turvata menetetyt varat. Tämän jälkeen tulee tehdä viivytyksettä rikosilmoitus poliisille. Rikosilmoituksen voi tehdä millä tahansa poliisiasemalla tai sähköisesti poliisin verkkoasioinnissa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen aiempia mutta edelleen ajankohtaisia tiedotteita erilaisista petostyypeistä ovat esimerkiksi Kolme huijaustyyppiä korostuivat menneellä viikolla sekä Äiti, todennäköisesti lapsesi puhelin ei oikeasti ole kastunut.

Poliisi puhallutti viikonlopun aikana 1500 autoilijaa 

Poliisi puhallutti pikkujoululiikenteen valvonnassa Länsi-Uudenmaan alueella viikonlopun aikana noin 1500 autoilijaa. Rattijuopumuksiin syyllistyi näistä neljä. 

Erillisten hälytystehtävien aikana tavattiin myös muita rattijuoppoja, ja yhteensä viikonlopun aikana kiinni saatiin yksitoista rattijuopumuksiin syyllistynyttä. Osa näistä oli törkeitä rattijuopumuksia ja osa huumausaineiden käytöstä johtuvia. 
 
− Yksikin rattijuopumus on liikaa, mutta rattijuoppojen määrät ovat ajankohtaan nähden kuitenkin onneksi kohtalaisen vähäisiä, toteaa komisario Hannu Kontola.

Tutustu lupapalveluissa asioimista sujuvoittavaan muistilistaan

Poliisin lupapalveluissa on pitänyt tasaista kiirettä jo pitkään. Tällä hetkellä Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella ajanvarausaikoja saa nopeimmin Raaseporin poliisiasemalle. Lohjalle aikoja saa muutaman viikon viiveellä, ja Espoon pääpoliisiaseman ajanvarausajat menevät tällä hetkellä parin kuukauden päähän. 

− Poliisin ajanvarauskalenteria kannattaa käydä katsomassa päivittäin, koska peruutusaikoja vapautuu jatkuvasti. Myös ajanvarausaikoja lisätään mahdollisuuksien mukaan lähes viikoittain, kertoo lupapäällikkö Leena Höysniemi.

Lupapalveluiden henkilöstö haluaa muistuttaa asiakkaita muutamista asiointia sujuvoittavista asioista.

  • Kun asioit ajanvarauksella, et tarvitse vuoronumeroa. Voit istua odottamaan ja sinut kutsutaan nimellä sovittuna aikana.
  • Otathan mukaan käynnille passin tai henkilökortin. Ei haittaa, vaikka se olisi ehtinyt jo vanhentua. Huom! Ajokortti ei ole virallinen henkilötodistus.
  • Alle 15-vuotiaan täytyy asioida aina huoltajan kanssa. Alle 18-vuotiaan hakemuksiin tarvitaan aina huoltajan tai huoltajien suostumus. 
  • Kun uusit matkustusasiakirjaa, tarvitaan useimmiten uusi valokuva, koska kuva saa olla maksimissaan kuusi kuukautta vanha. Otathan uuden kuvan ennen asiointia poliisiasemalla. Länsi-Uudenmaan poliisiasemilla ei enää ole valokuva-automaattia. 
Liikenne Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Rikokset ja tutkinta Uusimaa Uutinen