Poliisi purkaa luparuuhkia kesälauantaisin

Julkaisuajankohta 20.5.2021 14.10
Uutinen

Osa poliisilaitoksista tarjoaa lupa-asiointia ajanvarauksella alkukesästä myös lauantaisin, esimerkiksi 29.5. ja 12.6.

Lähimpien poliisiasemien ajanvaraustilanteen voi tarkastaa poliisin ajanvarauspalvelusta (https://asiointi.poliisi.fi/ajanvaraus-fe). Myös oman alueen poliisilaitoksen viestintää kannattaa seurata.

- Viime vuonna uusimatta jääneet matkustusasiakirjat ja koronatilanteen myönteinen kehittyminen ovat aiheuttaneet joillain alueilla tilapäisesti ruuhkaa passien ja henkilökorttien ajanvarauksessa ja asioinnissa. Tämän vuoksi poliisi laajentaa palveluaan ja alkukesästä muutamana lauantaina on mahdollista asioida ajanvarauksella, jos käynti tarvitaan, lupahallintopäällikkö Hanna Piipponen Poliisihallituksesta sanoo.

Lupa-asioiden vireillepano kannattaa tehdä poliisin sähköisellä asiointialustalla (https://asiointi.poliisi.fi), jos mahdollista. Osa lupa-asioista voidaan käsitellä ilman käyntiä poliisiasemalla.

Sähköinen asiointi nopeuttaa joka tapauksessa mahdollista tarvittavaa käyntiä. Jos vapaita ajanvarausaikoja ei heti ole, kannattaa käydä myöhemmin uudelleen tarkistamassa tilanne. Ajanvarausaikoja lisätään lyhyelläkin varoitusajalla henkilöstöresurssien mukaan.