Polisen avlastar tillståndsrusning på lördagar i maj och juni

Utgivningsdatum 20.5.2021 14.10
Nyhet

Vissa polisinrättningar erbjuder tillståndsbetjäning med tidsbeställning på försommaren även på lördagar, till exempel den 29 maj och den 12 juni.

Kolla gärna situationen för lediga servicetider på polisens tidsbokningstjänst. (https://asiointi.poliisi.fi/ajanvaraus-fe). Det lönar sig också att följa med den aktuella informationen av polisinrättningen i ditt eget område.

- De resehandlingar som inte förnyades förra året och den positiva utvecklingen av koronasituationen har tillfälligt orsakat trängsel i tidsbokningen och i kundbetjäningen av pass och identitetskort i vissa områden. Det är därför polisen utvidgar sin service och erbjuder några lördagar på försommaren en möjlighet att uträtta sina tillståndsärenden, ifall ett besök behövs, säger Hanna Piipponen, chefen för tillståndsförvaltningen vid Polisstyrelsen. 

Det är lönar sig att påbörja sina tillståndsärenden på polisens e-tjänstplattform (https://asiointi.poliisi.fi), om möjligt. Vissa tillståndsärenden kan hanteras utan besök på polisstationen.

Genom att påbörja sina ansökningsärenden på nätet kan du påskynda även det eventuella besöket på polisstationen. Om du inte genast hittar en lämplig tid, kan du senare gå tillbaka för att se om det finns lediga tider i kalendern. Bokningstider läggs till med kort varsel enligt personalresurser.