Poliisi selvittää mahdollisen suden käytöstä Kauhajoella

Julkaisuajankohta 11.10.2021 10.13
Uutinen

Pohjanmaan poliisilaitoksen tietoon on tullut sunnuntaina 10.10.2021 Kauhajoella sattunut tapahtuma, jossa selvitetään onko susi käynyt mahdollisesti koiraa ulkoiluttavaan henkilöön kiinni.

Tapahtuma on sattunut lauantaina 9.10.2021 noin klo 20.30 aikaan Kauhajoen Muurahaisissa Nevalantien ja Pistotien risteyksessä. Tieto tapahtuneesta on poliisille tullut sosiaalisen median kautta.

Mies on lähtenyt lauantaina noin klo 20.30 ulkoiluttamaan normaalin tapansa mukaan koiraansa. Koira oli alkanut murisemaan ja tempaissut itsensä irti taluttimesta. Samassa koiranulkoiluttaja oli havainnut edessään eläimen hahmon. Eläin oli hyökännyt miestä kohti, jolloin tämä oli saanut kätensä vartalon eteen. Mieshenkilö on päässyt tapahtumapaikasta omin avuin takaisin kotiinsa. Miehen vammat ovat lievät, kun otetaan huomioon, että selvitetään mahdollista suurpedon aiheuttamaa hyökkäystä.

Poliisi sai tiedon eläimen hyökkäyksestä ihmisen kimppuun vasta sunnuntaina aamupäivällä. Poliisi on ollut tapahtumapaikalla suorittamassa tutkintaa yhdessä suurriistavirka-avun suurpetohenkilöiden kanssa. Tutkinnassa ei ole löydetty suden jälkiä. Sunnuntaina suoritettua paikkatutkintaa on vaikeuttanut alueella koko yön kestänyt tihkusade. Lisäksi viikonloppuna käynnistyi hivenmetsästys myös tapahtuma-alueella, jonka johdosta tapahtuma-alueella on ollut runsaasti liikehdintää sunnuntai aamun aikana.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä yhdessä Suurriistavirka-avun kanssa, eikä tiedota tässä vaiheessa asiasta enempää. 

Etelä-Pohjanmaa Kauhajoki Pohjanmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta