Polisen utreder möjlig vargs beteende i Kauhajoki

Utgivningsdatum 11.10.2021 10.13
Nyhet

Polisen i Österbotten utreder ifall en man i Kauhajoki blivit attackerad av varg under lördagen den 9.10.2021 på kvällen ungefär 20.30 tiden.

Polisen fick på söndag förmiddag den 10.10.2021 uppgifter om händelsen som skulle ha inträffat i Muurahainen i korsningen av Nevalantie och Pistotie. Uppgifterna har kommit till polisens kännedom via sociala medier.

En man har på lördag kväll ca 20.30 tiden gått ut på en vanlig kvällspromenad med sin hund. Hunden hade börjat morra och slitit sig loss från kopplet. I samband med detta hade mannen upptäckt silhuetten av ett djur framför sig. Djuret hade attackerat mannen, som fått sin arm framsträckt som skydd för kroppen. Mannen hade på egen hand tagit sig hem från händelseplatsen. Med beaktande av att det är ett stort rovdjur som misstänks ha attackerat mannen är de skador som uppstått lindriga.

Polisen fick uppgifter om händelsen först på söndag förmiddag och har då tillsammans med rovdjurskontaktpersoner inom storviltsassistansen utfört undersökningar på platsen.  Några spår av en varg har inte gått att finna. Undersökningen på platsen har försvårats av att det duggregnat hela natten. Dessutom har älgjakten inletts under veckoslutet och det har varit mycket trafik invid händelseplatsen på söndag morgon.

Polisens fortsätter med hjälp av Storviltsassistansen att utreda ärendet och har i detta skede inget mer att informera om.

Kauhajoki Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Södra Österbotten Övervakning och larmverksamhet