Poliisi toivoo malttia hiihtolomaliikenteeseen – Sääennusteiden mukaan luvassa sakeaa lumipyryä

Julkaisuajankohta 15.2.2024 16.58
Uutinen
Poliisimaija talvimaisemassa pysäytysvalot päällä. Etualalla pysäytetty auto.
Poliisi valvoo hiihtolomaliikennettä perinteisen tehostetusti koko maassa koulujen hiihtolomien aikaan viikoilla 8 – 10.

Perjantaina 16.2.2024 starttaa hiihtolomakausi, kun eteläsuomalaiset aloittavat lomansa. Tieliikenteessä se tarkoittaa, että seuraavat viikonloput ovat tavanomaisia vilkkaampia. Poliisi kehottaa sopeuttamaan ajonopeudet vallitsevan kelin mukaiseksi.

Poliisi valvoo hiihtolomaliikennettä perinteisen tehostetusti koko maassa koulujen hiihtolomien aikaan viikoilla 8 – 10. Poliisi kohdistaa valvontaansa eritoten vilkkaasti liikennöidyille tieosuuksille keskittyen rattijuopumuksiin, ylinopeuksiin sekä ajotapoihin, kuten liian lyhyisiin turvaväleihin, ja turvavöiden ja kännyköiden käyttöön sekä kelien mukaisiin renkaisiin ja ajoneuvon kuntoon ja kuormaukseen.

Poliisi varoittaa huonosta ajokelista hiihtolomaliikenteen alkaessa

− Sääennusteiden mukaan luvassa olisi sakeaa lumipyryä iltapäivästä yöhön asti. Huonon ajokelin vallitessa on entistäkin tärkeämpää laittaa tilannenopeudet kuntoon ja käyttää takasumuvaloja. Turvallista matkantekoa ei kannata pilata turhilla ohituksilla, poliisitarkastaja Kari Onninen painottaa.

Talvikaudella liikenteessä korostuu kuljettajan vireystila, kuten myös ajoneuvon valojen toimivuus ja riittävät turvavälit.

Turvallista matkaa!

Liikenne Poliisihallitus Uutinen