Poliisi tutkii kahta epäiltyä ympäristön turmelemista

Julkaisuajankohta 5.5.2021 15.20
Uutinen

Helsingin poliisilla on esitutkinnassa kaksi Longinojaan liittyvää tapausta rikosnimikkeellä ympäristön turmeleminen.

Malmin Longinojaan on valunut tuntematonta punaista ainetta. Toisaalla samaan ojaan pääsi myös käsittelemätöntä jätevettä.

Hätäkeskukseen tuli maanantaina 3. toukokuuta ilmoitus, jonka mukaan Malmin Longinojan vesi oli värjäytynyt punaiseksi. Vesi oli voimakkaan punaista ja hajutonta. 

– Poliisi suoritti paikalla teknistä tutkintaa, ja punaisen aineen alkuperän selvittämistä jatketaan, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Anne Hietala.

Toinen tapaus huomattiin myös maanantaina 3. toukokuuta, kun Tulivuorentiellä Sepänmäenpuistossa tehtiin havainto jätevesivuodosta. Asuinalueella oli ihmetelty hajuhaittaa.

Poliisin tietojen mukaan käsittelemätöntä jätevettä oli päässyt valumaan hulevesiputken läpi Longinojaan virheellisen liitoksen takia. Vasta valmistuneiden kerrostalojen viemäriputki on liitetty väärään kaivoon, joten jätevesi pääsi virtaamaan luontoon parin kuukauden ajan.

– Longinoja on arvokas luontokohde ja sitä on kunnostettu paljon. Tällaiset vuodot ovat harmillisia eikä vesistöihin saisi päästä sinne kuulumattomia aineksia, toteaa Hietala. 

Poliisi jatkaa molempia tapausten tutkimuksia. Punaisen aineen alkuperästä jotain tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä sähköpostilla yleisvaaralliset.helsinki@poliisi.fi tai virka-aikana 029 547 5433.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen