Poliisi valvoi tehostetusti nuorten liikennekäyttäytymistä viikonloppuna

Julkaisuajankohta 9.8.2023 14.41
Uutinen

Poliisi valvoi koko maassa tehostetusti nuorten käyttäytymistä liikenteessä viikonloppuna 4.-6. elokuuta 2023. Valvonnan painopiste oli suurten ylinopeuksien paljastamisessa sekä nuorten liikennekäyttäytymisen ja mahdollisten kokoontumisajojen valvonnassa.

Sakkoja määrättiin viikonlopun aikana yhteensä 377 kappaletta ja liikennevirhemaksuja 121 kappaletta.  Lukumäärissä on mukana kaikki, ei pelkästään nuorille annetut sakot ja liikennevirhemaksut. Törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia kirjattiin lisäksi 40.

Kuljettajista 73 kuljetti ajoneuvoaan siten, että vakavan piittaamattomuuden kriteerit täyttyivät. Tämä tarkoittaa sitä, että ajonopeus ylitti suurimman sallitun nopeuden yli 30 kilometrillä tunnissa.

Rangaistuksia saivat myös poikkeusluvalla ajokortin saaneet 17-vuotiaat. Heistä 15 sai sakkoja ylinopeudesta. Lisäksi viittä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kahta vakavasta piittaamattomuudesta.

Ajonopeus on merkittävä riskitekijä kuolemaan johtaneissa liikenneonnettomuuksissa. Nopeuden kasvaessa riskit erilaisiin onnettomuuteen johtaviin virheisiin kasvavat. Myös onnettomuuden seuraukset ovat tällöin yleensä vakavammat.

Poliisin miekkaleijona hihamerkki sinisen haalarin hihassa.

Liikenne Poliisihallitus Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta