Poliisilaitoksen viikkoon kuuluu muun muassa valmistuvia rikostutkintoja ja tilapäisen suojelun hakemuksia

Julkaisuajankohta 17.1.2023 14.43
Uutinen

Länsi-Uudenmaan poliisi on saamassa valmiiksi törkeän pahoinpitelyn tutkinnan Raaseporissa. Samaan aikaan alueen poliisiasemilla on palveltu tilapäistä suojelua hakevia henkilöitä. Viikkotiedotteessaan poliisi muistuttaa myös siitä, miten toimia kadonneen asiakirjan kohdalla.

Raaseporissa tapahtuneen törkeän pahoinpitelyn esitutkinta on valmistumassa

Poliisi on tutkinut Raaseporin Tammisaaressa 18.12.2022 tapahtunutta väkivallantekoa. Esitutkinta valmistuu tällä viikolla, minkä jälkeen asia siirtyy syyteharkintaan. 

Rikosnimikkeinä ovat törkeä pahoinpitely sekä vahingonteko. Asiassa on kaksi tutkintavankia. Syytteen nostamisen määräaika on 2.2.2023

Alkuvuosi on ollut tilapäisen suojelun hakemusten osalta rauhallinen

Tilapäistä suojelua on hakenut vuoden 2023 ensimmäisten viikkojen aikana Länsi-Uudenmaan poliisilta yhteensä 62 henkilöä. 

− Tammikuu on hakemusten osalta lähtenyt liikkeelle melko rauhallisesti, ja henkilöstömme on saanut palveltua asiakkaita hyvin. Katsotaan, vaikuttaako tilanne Ukrainassa hakemusten määrän kasvuun lähiaikoina, sanoo ylikomisario Aapo Isoaho.

Poliisi saa päivittäin lukuisia ilmoituksia kadonneista asiakirjoista − ja hyvä niin

Poliisi saa päivittäin lukuisia ilmoituksia siitä, että asiakkaan ajo- tai henkilökortti tai passi on kadonnut. Jos epäilee, että asiakirja on anastettu, on ilmoittaminen katoamisesta erittäin tärkeää väärinkäytösten estämiseksi. 

− Kun asiakas ilmoittaa katoamisesta rikosilmoituksella, poliisi peruuttaa asiakirjan voimassaolon välittömästi. Peruuttamisen jälkeen asiakirja ei ole enää käyttökelpoinen, vaikka se myöhemmin löytyisikin. Jos on varma, että asiakirja on vain tilapäisesti kateissa, kannattaa etsiä asiakirjaa huolellisesti ennen katoamisilmoituksen tekemistä, koska jälkikäteen asiakirjaa ei enää pysty saattamaan takaisin voimaan, kertoo lupapäällikkö Leena Höysniemi. 

Kadonneesta ajo- tai henkilökortista tai passista voi ilmoittaa poliisille sähköisellä rikosilmoituslomakkeella tai käymällä poliisiasemalla. 

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Rikokset ja tutkinta Uusimaa Uutinen