Poliisilaitokset valvovat kovia ylinopeuksia ensi viikolla

16.4.2021 13.54
Uutinen

Poliisi valvoo kovia ylinopeuksia valtakunnallisesti 19.-25.4. erityisesti pääteillä. Valvontaa toteutetaan kaikkina vuorokauden aikoina kaikilla käytettävissä olevilla valvontakeinoilla ja -resursseilla. Valvontaan yhdistetään voimakas viestintä.

Vuonna 2020 poliisi otti kiinni noin 6 000 epäiltyyn törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen syyllistynyttä moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettajaa. Määrä on noin 40 prosenttia eli noin 1 700 tapausta enemmän kuin vuonna 2019. 

- Kevätaikaan valvonta tulee erityiseen tarpeeseen, kun autoilijat vaihtavat kesärenkaisiin ja moottoripyöräilijät tulevat liikenteeseen, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta toteaa.

Ihalaisen mukaan valtakunnassa on pääosin siirrytty jo kesänopeusrajoituksiin eikä sen kovempien nopeuksien käyttäminen ole mitenkään tarpeellista eikä myöskään lainmukaista.

- Vaikka valvonnan painopiste on pääteillä, myös taajamissa suoritetaan liikennevalvontaa, Ihalainen muistuttaa.

Tehostetun liikennevalvonnan myötä poliisi toivottaa tienkäyttäjille edellistä vuotta turvallisempaa liikennöimistä ja nopeusrajoitusten noudattamista.

Etusivun uutinen Liikenne Poliisihallitus Uutinen
Poliisihallitus
liikennevalvonta
ylinopeus