Poliisin lupa-asiakirjat uudistuvat

Julkaisuajankohta 30.5.2023 14.01
Uutinen
Aselupa
Poliisin myöntämien aselupien ja yksityisen turvallisuusalan lupien ulkoasu uudistuu kesäkuun alussa.

Poliisin myöntämien aselupien ja yksityisen turvallisuusalan lupien ulkoasu uudistuu kesäkuun alussa. Uudistus liittyy lupa-asiakirjojen valmistamista ja toimittamista koskevaan uuteen sopimukseen. Uusia versioita korteista aletaan myöntää 1.6.2023 alkaen. Käytössä olevat turvapaperituotteet korvataan uusilla vaiheittain tämän vuoden aikana, kun varastossa olevat turvapaperit on saatu kulutettua loppuun.

Muutoksilla ei ole vaikutusta jo myönnettyjen lupa-asiakirjojen voimassaoloon. 

Tuotteiden suunnittelussa tavoitteena oli luoda uusi design siten, että tuotteet muodostavat johdonmukaisen kokonaisuuden samalla säilyttäen yhteyden aiempiin versioihin. Korttien taustadesign uudistettiin kokonaisuudessaan, mutta tietokenttien asettelu säilyi totutun kaltaisena, mikä edesauttaa käytettävyyttä. Eri korttityypit erottavat väriteemat pysyivät myös samoina kuin aiemmin. 

Poliisihallitus solmi 6.7.2022 Thales DIS Finland Oy:n kanssa sopimuksen lupa-asiakirjojen tuotantopalvelusta. Hankinnan taustalla on voimassaolevan sopimuksen päättyminen. Vuonna 2022 solmitun sopimuksen tuotantokausi alkaa 1.6.2023 ja on voimassa viisi vuotta. Sopimukseen sisältyy seuraavien lupa-asiakirjojen valmistus ja toimitus: ampumatarvikelupa, aseenkäsittelylupa, aselupa, asevastaavan hyväksyntä, kaasusumutinlupa, rinnakkaislupa, yhteisön amputarvikelupa, Asehallinnon turvapaperi, hankkimislupalomake ja EU:n ampuma-asepassi sekä vartijakortti, turvasuojaajakortti, järjestyksenvalvojakortti. 
 

Etusivun uutinen Poliisihallitus Poliisin lupapalvelut Uutinen