Poliisin päivää vietetään 26.8. Espoossa, Kirkkonummella, Lohjalla ja Raaseporissa

Julkaisuajankohta 21.8.2023 9.01
Uutinen

Perinteistä Poliisin päivää vietetään Suomessa lauantaina 26.8. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen henkilöstö toivottaa alueen asukkaat tervetulleiksi neljään tapahtumaan.

− Tänä vuonna kantavana teemana toimivat nuoret sekä turvallisuus. Teeman puitteissa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen tapahtumissa niin nuorten kuin aikuisten on mahdollista osallistua kännykän avulla toimivaan tietovisaan. Kysymykset liittyvät luonnollisesti nuoriin, ja tietouttaan voi testata esimerkiksi alaikäisen rikosvastuun tiimoilta, kertoo viestintäpäällikkö Elina Havu.

Jokaisessa tapahtumassa on mahdollista tutustua poliisin ajoneuvoihin, ja voipa esillä olla myös mukavia mutta hyödyllisiä poliisi-aiheeseen sopivia tavaroitakin. Kaikissa tapahtumissa yleisö voi vapaasti jutella poliisin henkilöstön kanssa. 

− Kerromme mielellämme poliisista työpaikkana ja työyhteisönä. Tapahtumissamme on mukana poliiseja eri työtehtävistä, kuten kenttätoiminnasta, liikennevalvonnasta, ennalta estävästä toiminnasta sekä rikostutkinnasta. Heidän kauttaan voi kysyä kokemuksia myös poliisin koulutuksesta. Mukana on lisäksi muita asiantuntijoita, joilla on hyvinkin monenlaisia koulutus- ja urapolkuja, kertoo poliisipäällikkö Timo Saarinen.  

Poliisin päivää on järjestetty nykymuotoisena vuodesta 2009. Tilaisuuksiin on vuosittain osallistunut koko Suomen tasolla tuhansia ja Länsi-Uudellamaallakin useita satoja ihmisiä. Poliisin päivän tapahtumien tavoitteena on edistää poliisin paikallista vuorovaikutusta asukkaiden kanssa ja tukea siten vahvaa turvallisuuden tunnetta sekä luottamusta viranomaistoimintaa kohtaan.

Länsi-Uudellamaalla poliisin voi lauantaina 26.8. tavata:

  • Espoossa kauppakeskus Isossa Omenassa kello 11−15
  • Kirkkonummella kauppakeskus Kirsikan edustalla kello 13−15
  • Lohjalla Prisman edustalla kello 11−14
  • Raaseporissa Karjaalla Fokus-talon edustalla kello 11−14

Koko Suomen tapahtumat on koottu poliisin verkkosivuille osoitteeseen poliisi.fi/poliisinpaiva. Sosiaalisessa mediassa tapahtumat löytyvät tunnisteilla #PoliisinPäivä, #PolisensDag ja #PoliceDay.

Espoo Kirkkonummi Lohja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Poliisin ennalta estävä toiminta Raasepori Uutinen