Polisens dag firas den 26.8 i Esbo, Kyrkslätt, Lojo och Raseborg

Utgivningsdatum 21.8.2023 9.01 | Publicerad på svenska 21.8.2023 kl. 9.04
Nyhet

Den traditionella Polisens dag firas i Finland lördagen den 26 augusti. Personalen vid Polisinrättningen i Västra Nyland önskar invånarna i området välkomna till fyra evenemang.

Evenemangen på Polisens dag är öppna för alla och är lämpliga för besökare i alla åldrar. 

− Årets huvudteman är unga och trygghet. Inom ramen för temat kan både unga och vuxna vid evenemangen som ordnas av Polisinrättningen i Västra Nyland delta i en frågesport som fungerar med mobiltelefon. Frågorna gäller naturligtvis ungdomar och besökarna kan testa sina kunskaper om till exempel minderårigas straffansvar, berättar kommunikationschef Elina Havu.

Vid varje evenemang är det möjligt att titta närmare på polisfordon, och det kan också finnas trevliga och användbara föremål med polistema utställda. Vid alla evenemangen kan allmänheten fritt prata med polisens personal. 

−Vi berättar gärna om polisen som arbetsplats och arbetsgemenskap. I evenemangen deltar poliser från olika arbetsuppgifter, såsom fältverksamhet, trafikövervakning, förebyggande verksamhet och brottsutredningar. Av dem kan du också fråga om erfarenheter av polisutbildningen. Du kan också träffa övriga experter med mycket varierande utbildnings- och karriärvägar, berättar polischef Timo Saarinen.  

Polisens dag har arrangerats i sin nuvarande form sedan 2009. Årligen har tusentals personer deltagit i evenemangen i hela Finland och flera hundra också i Västra Nyland. Syftet med evenemangen på Polisens dag är att främja den lokala interaktionen mellan polisen och invånarna och därigenom stöda en stark känsla av trygghet och förtroendet för myndigheternas verksamhet.

I Västra Nyland kan du träffa polisen på lördagen den 26 augusti:

  • i Esbo i köpcentret Iso Omena kl. 11–15
  • i Kyrkslätt framför köpcentret Kirsikka kl. 13–15
  • i Lojo framför Prisma kl. 11–14
  • i Karis i Raseborg framför kulturhuset Fokus kl. 11–14

Information om evenemangen runt om i Finland finns på polisens webbplats poliisi.fi/poliisinpaiva. På sociala medier hittar du evenemangen med hashtaggarna #PoliisinPäivä, #PolisensDag och #PoliceDay.

Esbo Kyrkslätt Lojo Nyheter Polisens förebyggande arbete Polisinrättningen i Västra Nyland Raseborg