Poliisin viikkoon on kuulunut työmaamurtoja, kovia nopeuksia ja onnistuneita etsintöjä

Julkaisuajankohta 24.1.2023 14.08
Uutinen

Työmaamurrot ovat alkaneet taas lisääntyä, kun maiden väliset rajat on koronarajoitusten jälkeen avattu. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen viikkotiedotteessa kerrotaan lisäksi viikonlopun liikenteestä ja onnistuneesta kadonneen etsinnästä.

Ajoneuvo- sekä työmaamurrot sekä moottorityökoneiden varkaudet ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti

Koronaepidemian aikana rajat ylittävä rikollisuus väheni huomattavasti. Tämä johtui liikkuvuuden rajoittamisesta. Nyt, kun rajat on avattu, kyseinen rikollisuus ulkomaalaisten tekijöiden toimesta lisääntynyt räjähdysmäisesti. Tämä näkyy Länsi-Uudellamaalla etenkin ajoneuvo- sekä työmaamurtoina sekä moottorityökoneiden varkauksina.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella rikosvahingot ovat useita miljoonia euroja. Niiden takaisinsaannissa poliisilaitos on saanut palautettua rikoshyötyä useiden satojentuhansien eurojen edestä muun muassa kansainvälisellä yhteistyöllä.

Sunnuntaina 22.1. tapahtui useita törkeitä liikennerikoksia

Poliisi tapasi viikonlopun liikenteessä niin hurjastelijoita kuin päihtyneitä. Ajotapavalvontaa Espoossa sunnuntaina tehnyt poliisi epäilee törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta miestä, joka ajoi Länsiväylällä 129 kilometriä tunnissa alueella, jossa rajoitus on 80 kilometriä tunnissa. Tien pinta oli tapahtuma-aikaan liukas, mikä ei kuitenkaan estänyt miestä ohittelemasta muita autoja kovalla nopeudella. 

Karkkilassa poliisi puolestaan pysäytti alkoholin vaikutuksen alaisena ajaneen miehen, josta sivulliset olivat ilmoittaneet hätäkeskukseen. Pakettiautolla ajanut mies oli jo entuudestaan ajokiellossa syyllistyttyään jo aiemmin tammikuussa rattijuopumukseen. Tällä kerralla poliisi epäilee miestä törkeästä rattijuopumuksesta sekä ajoneuvon kuljettamisesta oikeudetta. 

Raaseporissa poliisin haaviin osui aamuyöllä krossimoottoripyörää ajanut mies, jonka ajoneuvosta puuttui rekisterikilpi. Poliisin pysäyttämiskäskyn ensin sivuuttanutta miestä epäillään nyt törkeästä rattijuopumuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Vanhus löytyi poliisikoiran ansiosta

Poliisi sai myöhään tiistaina 17.1. tiedon, että 78-vuotias nainen on kateissa Mustiossa Raaseporissa. Nainen oli etsinnän alkuvaiheessa vielä yhteydessä läheiseensä, mutta etsinnän edetessä keskusteluyhteys katkesi. 

Lopulta naisen löytymisessä avainasemassa oli poliisikoira, joka sai ilmavainun ja opasti sitä seuraten ohjaajansa naisen luokse metsään. Nainen oli löydettäessä kylmettynyt mutta muutoin kunnossa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uusimaa Uutinen