Poliisin viikonloppu - mies seurasi nuorisojoukkoa ase kädessä Lapualla

Julkaisuajankohta 8.5.2023 12.34
Uutinen

Pohjanmaan poliisin viikonloppu oli tavanomainen. Hälytystehtäviä oli 633 kpl ja 38 henkilöä oli kiinniotettuna, näistä 13 rikosperusteisesti.

Rattijuopumustapauksia oli viikonloppuna 18 kpl ja näistä viidessä tapauksessa epäillään kuljettajaa törkeästä rattijuopumuksesta. Perjantain ja lauantaina välisenä yönä Pietarsaaressa Permontiellä henkilöautonkuljettaja oli ajautunut tieltä, pensasaidan ja pihaportin läpi. Kuljettaja puhalsi 1,92 promillea ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta.

Pahoinpitelyilmoituksia kirjattiin viikonloppuna 10 kpl. Yksi pahoinpitelytapauksista, joka sattui perjantai iltana Seinäjoella, tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä. Uhria oli pahoinpidelty autossa ja mm pistetty puukolla käsivarteen. Vammojen laadusta ei ole tarkempia tietoja koska uhri oli kieltäytynyt hoidosta. Epäillyt ovat poliisin tiedossa.

Lauantai-iltana Lapuan urheilupuistosta tuli hätäkeskuksen kautta poliisille ilmoitus miehestä, jolla oli pitkä ase kädessään, ja joka oli lähtenyt seuraamaan nuorisoporukkaa. Nuoret olivat päässeet juoksemalla karkuun. Poliisille tuli lisää ilmoituksia miehen liikkeistä ja hänet otettiin hetkeä myöhemmin kiinni. Miehen asuntoon tehtiin kotietsintä ja sieltä löydettiin ilmakivääri. Poliisi tutkii asiaa laittomana uhkauksena.
 

Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Pohjanmaa Pohjanmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta