Polisens helg - Man utrustad med vapen följde efter ungdomar i Lappo

Utgivningsdatum 8.5.2023 12.34
Nyhet

Veckoslutet var ur polisens synvinkel rätt normal. 633 alarmupddrag antecknades och 38 personer var gripna, av dessa var 13 stycken gripna på strafflagsgrunder.

Rattfyllerifallen vad 18 stycken under veckoslutet och i fem fall misstänks föraren för grovt rattfylleri. Natten mellan fredag och lördag hade en bilist med personbil kört av vägen, genom en häck och en gårdsport på Permovägen i Jakobstad. Föraren blåste 1,92 promille och misstänks för grovt rattfylleri.

10 fall av misshandel undersöks efter helgen. Ett av misshandelsfallen undersöks som grov misshandel och inträffade på fredag kväll i Seinäjoki. Offret hade blivit misshandlat i en bil och bland annat fått sticksår i handen av en kniv. Mer detaljerade uppgifter om skadorna finns inte då offret hade vägrat ta emot vård. Polisen har uppgifter på de misstänkta.

På lördag kväll kom från Lappo via nödcentralen till polisen anmälan om en man med ett gevärsliknanade vapen som följde efter en grupp ungdomar. Ungdomarna hade lyckats fly från mannen. Fler anmälningar om mannens rörelser kom in till polisens och han kunde en stund senare gripas. Husrannsakan gjordes i mannens lägenhet och där hittades ett luftgevär. Polisen utreder fallet som olaga hot.
 

Brott och utredning Mellersta Österbotten Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Södra Österbotten Österbotten Övervakning och larmverksamhet