Poliisin blogi: Käyttöhuonekokeilu voi olla mahdollisuus

Julkaisuajankohta 1.8.2022 15.09
Uutinen

Kansalaisaloite huumausaineiden käyttötilakokeilusta on etenemässä eduskunnan käsittelyyn. Aloitteen myötä yhteiskunnallinen keskustelu huumaisaineista syvenee. Myös poliisissa on mietitetty käyttöhuonetilojen mahdollisuuksia ja uhkia.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Tuomas Pöyhönen pohtii blogikirjoituksessaan, miltä käyttöhuonekokeilu vaikuttaa poliisin silmin.

Pöyhönen keskittyy työssään järjestäytyneeseen ja ammattimaiseen rikollisuuteen sekä huumausainerikollisuuteen ja ymmärtää, ettei huumeongelmien ratkaisuun ole oikotietä.

– Huumausaineiden käytöstä johtuvat ongelmat ovat monisyinen ja -tahoinen ongelma, johon ei ole yksiselitteistä ja helppoa ratkaisua. 

Poliisi haluaa kuitenkin osallistua keskusteluun käyttötiloista, niiden mahdollisuuksista ja riskeistä.

– Poliisitoiminnan näkökulmasta käyttötilakokeilu olisi varmasti haastava. Näemme käyttötiloissa kuitenkin myös mahdollisuuksia, Pöyhönen toteaa.
Kokeilun tiellä on kuitenkin poliisin näkökulmasta useampia haasteita, jotka vaativat ratkaisua. Niistä merkittävämpiä ovat voimassa oleva lainsäädäntö ja käyttötilojen kohderyhmän rajaaminen. 

Etusivun uutinen Poliisihallitus Poliisin ennalta estävä toiminta Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta