Rankka sää karkotti metsästäjät - 28 tarkastusta viikonloppuna

Julkaisuajankohta 23.8.2022 9.01
Uutinen

Korkea aallokko vaikutti poliisin erävalvonnan avausviikonloppuun Länsi-Uudellamaalla. Valvonta muuttui meripelastustehtäväksi, kun veneilijöiden kulkupeli upposi lauantaina.

Eri riistalajien metsästysajat alkavat porrastetusti elokuussa. 20.8. käynnistyi sorsastuskausi, ja Länsi-Uudenmaan eräpoliisit valvoivat avausviikonloppua eri puolilla aluetta. Valvonnassa oli mukana myös Porkkalan merivartiosto.

Poliisi suoritti erävalvontaa muun muassa Lohjalla, Vihdissä, Kirkkonummella, Espoossa ja Raaseporissa. Kaikkien tarkistettujen metsästäjien asiat olivat kunnossa. Myös kymmenen tarkastettua kalastajaa olivat hoitaneet asiansa esimerkillisesti.

Lauantain ja sunnuntain välisenä aikana tarkastettiin yhteensä 28 metsästäjää Länsi-Uudenmaan alueella. Poliisin erävalvonta jatkuu pitkin vuotta autolla, veneellä, jalan sekä dronen avulla.

Korkea aallokko karkotti metsästäjät ja upotti veneen

Lauantaipäivän aikana sää muuttui haastavaksi, mikä ilmeisesti karkotti metsästäjät. Aallokko oli 1-1,5-metristä, ja kulku oli vaikeaa.

Erävalvonnan keskeyttikin meripelastustehtävä. Poliisi ja Rajavartiolaitoksen merivartiosto noutivat kaksi henkilöä, joiden vene oli uponnut rankassa säässä.

Ota yhteyttä metsästys-, kalastus- ja aselupa-asioihin liittyen

Kuten Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on aiemmin tiedottanut, käytössä on nyt uusi sähköposti kansalaisten eräkysymyksiä varten. Kuka tahansa voi kysyä poliisille kuuluvista metsästys- tai kalastusasioista sähköpostitse osoitteesta erayhdyshenkilot.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

Viimeistään metsästyskauden alkaessa myös aselupa-asiat tulee hoitaa kuntoon. Kysy neuvoa Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen lupavalvonnasta sähköpostilla lupavalvonta.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

​​​​​​

Espoo Kirkkonummi Liikenne Lohja Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Raasepori Uutinen Vihti