Det tuffa vädret drev bort jägarna – 28 granskningar under veckoslutet

Utgivningsdatum 23.8.2022 9.01 | Publicerad på svenska 23.8.2022 kl. 12.31
Nyhet

Den kraftiga sjögången påverkade jakt- och fiskeövervakningens första veckoslut i Västra Nyland. Övervakningen blev ett sjöräddningsuppdrag när en båt sjönk på lördagen.

Jakttiderna för olika villebrådsarter inleds graderat i augusti. Den 20 augusti inleddes andjakten och jaktpoliserna i Västra Nyland övervakade det första veckoslutet i olika delar av området. I övervakningen deltog även Porkala sjöbevakningsstation.

Polisen utförde jakt- och fiskeövervakning bland annat i Lojo, Vichtis, Kyrkslätt, Esbo och Raseborg. Alla jägare som granskats hade sina ärenden i skick. Även de tio fiskare som granskades hade skött sina ärenden exemplariskt.

Mellan lördagen och söndagen granskades sammanlagt 28 jägare i Västra Nyland. Polisen utför jakt- och fiskeövervakning under hela året med bil, båt, till fots och med hjälp av ett obemannat luftfartyg.

Kraftig sjögång drev bort jägarna och sänkte en båt

Under lördagen blev vädret utmanande, vilket förmodligen fördrev jägarna. Vågorna var 1–1,5 meter höga och det var svårt att ta sig fram.

Jakt- och fiskeövervakningen avbröts av ett sjöräddningsuppdrag. Polisens och Gränsbevakningsväsendets sjöbevakningssektion hämtade två personer vars båt hade sjunkit i det hårda vädret.

Ta kontakt i ärenden som gäller jakt, fiske och vapentillstånd

Precis som polisinrättningen i Västra Nyland har meddelat tidigare finns det nu en ny e-postadress för medborgarnas frågor som gäller jakt och fiske. Vem som helst kan höra sig för om jakt- och fiskeärenden som hör till polisen per e-post på adressen erayhdyshenkilot.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

Även vapentillståndsärenden ska sättas i skick senast när jaktsäsongen inleds. Fråga råd genom att skicka e-post till tillståndsövervakningen vid polisinrättningen i Västra Nyland lupavalvonta.lansi-uusimaa@poliisi.fi.

Esbo Kyrkslätt Lojo Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland Raseborg Trafik Vichtis