Rattijuoppoja liikenteessä viikonloppuna Pohjanmaan maakunnissa

Julkaisuajankohta 22.5.2023 15.44
Uutinen

Mopoliikenne oli viikonlopun valvontateema koko valtakunnassa ja Pohjanmaalla useita mopoilijoita määrättiin ajokieltoon. Useat rattijuopumukset työllistivät myös poliisia viikonloppuna.

Kokkolassa järjestettiin laittomia mopomiittejä viiikonloppuna. Poliisi sai ilmoituksia useista miiteistä ja ainakin Tapahtumapuistossa ja Kemirantiellä oli yli sata mopoilijaa ja autoilijaa kokoontunut. Kemirantiellä kaahailtiin ja keulittiin. Poliisipartion tulessa paikalle ihmisjoukko hajaantui pikkuhiljaa. Partiolle selvisi, että miitteihin oli kutsuttu somen kautta. Poliisi tutkii asiaa kokoontumisrikkomuksena.

Lauantai iltana sähköpotkulautailija liikkui Vaasan keskustassa sellaisella vauhdilla, että poliisipartion huomio kiinnittyi kuljettajaan ja kulkupeliin. Tarkastuksessa selvisi että laudassa on 5 kW moottori ja koeajossa laite kulki yli 40 km/h. Nopeuden takia lauta luokitellaan mopoksi. Kuljettajan ajokuntoa tarkistettiin myös, eikä hän ollut ajokunnossa vaan puhalsi 0,9 mg/l alkomittariin. Kuljettaja epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeutta, koska häneltä puuttui vaadittava ajo-oikeus. Sähköpotkulauta takavarikoitiin tarkempia tutkimuksia varten.

18 epäiltyjä rattijuoppoja viikonloppuna

Lauantai iltana Kokkolan keskustassa henkilöautoilija ajoi poliisipartiota vastaan 100 km/h alueella, jossa nopeusrajoitus on 40 km/h. Auton kuljettaja puhalsin 0,76 mg/l alkomittariin ja häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Lapväärtintiellä Kristiinankaupungissa henkilöauton kuljettaja ajoi poliisipartiota vastaan 135 km/h alueella, jossa rajoitus on 60 km/h. Auton kuljettaja kieltäytyi puhaltamasta alkomittariin ja hänet vietiin suoraan verikokoisiin. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Suupohjantiellä Kurikassa moottoripyöräilijä oli lauantaina iltapäivällä suistunut tieltä. Kuljettaja loukkaantui ulosjaossa ja kuljetettiin sairaalaan. Alkomittari antoi tuloksen 0,24 mg/l kuljettajalle ja häntä epäillään rattijuopmuksesta.

Perjantai-iltana valtatiellä 19 Kurikassa autoilijat olivat joutuneet väistämään vastaantulevaa autoilijaa, joka oli ajanut heidän kaistallaan. Autoilija ajoi koko ajan keskiviivan tuntumassa ja kävi välillä melkein ojassa. Mitään yhteentörmäystä ei kuitenkaan päässyt sattumaan. Autoilija oli pysähtynyt levähdysalueelle, josta poliisipartio hänet tavoitti. Kuljettaja puhalsi 0,24 mg/l ja huumepikatesti oli positiivinen, häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
 

Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Pohjanmaa Pohjanmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta