Rattijuoppoja, pahoinpitelyjä, ryöstöjä ja kovia nopeuksia Itä-Uudellamaalla

Julkaisuajankohta 22.11.2022 15.07
Uutinen

Viime viikolla Itä-Uudellamaalla tehtävissä näkyivät päihtyneet. Poliisitehtävien määrä palasi vuodenaikaan nähden normaalille tasolle.

Poliisitehtävien määrä hienoisessa laskussa

Tehtävämäärät ovat pysyneet koko syksyn ajan korkealla. Parin edellisen viikon aikana tehtäviä on ollut yli 2000, mutta viime viikon aikana poliisille ilmoitettiin hätäkeskuksen kautta yhteensä 1917 tehtävää. 

– Viikonloput nostavat tehtävämäärien kokonaissaldoa perinteiseen tapaan. Viime viikonlopun osuus tehtävistä oli 719. Tehtävät koostuivat pääasiassa päihtyneiden ihmisten aiheuttamista erilaisista tehtävistä, kuten häiriökäyttäytymisistä, pahoinpitelyistä ja rattijuopumuksista. Erilaisten kotihälytystehtävien osuus viikonlopun aikana oli 65, kertoo komisario Max Eriksson. 

Pidemmän aikavälin tarkastelussa yleisellä paikalla tapahtuneiden ryöstörikosten määrä on noussut viime vuodesta. Ryöstörikoksiin tai ylipäätään väkivaltaan liittyvistä havainnoista tulee ilmoittaa välittömästi hätäkeskukseen. 

Hyvänä onnistumisena voidaan mainita Sipoon Nikkilässä viime perjantaina kotoaan lähteneen ja kateisiin jääneen muistisairaan henkilön löytyminen poliisin käyttämän miehittämättömän ilma-aluksen, eli dronen avulla. 

– Henkilö löytyi maastosta ja saatiin pelastettua kenttäpartion ansiosta. Olosuhteet olivat haastavat, koska löytymisajankohtana oli jo pimeää. Dronet ovat osoittautuneet erinomaisiksi apuvälineiksi myös monissa muissa tehtävissä kuin etsintätehtävissä, Eriksson jatkaa.

Kovia ylinopeuksia ja kortittomia kuljettajia

Talven ja lumen tulo ei hillinnyt kuljettajien kaasujalkaa Itä-Uudellamaalla. Reipasta ylinopeutta kaahanneita kuljettajia tavoitettiin liikenteestä viime viikolla taas reilu määrä. 

– Näistä mainittakoon kahden auton kilpa-ajo, jossa molemmille kuljettajille mitattiin satasen alueella nopeudeksi 187km/h ja yksittäinen kuljettaja, jolle mitattiin viidenkympin alueella nopeudeksi 117km/h, kertoo komisario Katri Lehti.

Näiden edellä mainittujen lisäksi liikenteestä tavoitettiin kymmenkunta muuta kuljettajaa, joiden epäillään syyllistyneen joko törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen tai vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan sekä seitsemän kuljettajaa, joilla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Kaahareita Porvoossa ja Loviisassa

Perjantaina 18.11 noin kello 23.00 poliisin partio pysäytti Loviisantiellä Porvoossa kuljettajan, jolle mitattiin kahdeksankympin alueella nopeudeksi 129km/h. Kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Toinen kuljettaja pysäytettiin perjantaina 18.11 jo aiemmin, noin kello 15.00 Loviisassa tiellä 7. Kuljettajalle mitattiin 120 km/h alueella nopeudeksi 154 km/h. Myös tämän kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

Varkaiden matkaan polkupyöriä ja kypäriä

Perjantaina 18.11., koulupäivän aikana Näsin Koulukadulta anastettiin 24 tuumainen Jopo polkupyörä. Samaan aikaan Lyceiparkens skolanin pihalta anastettiin Nakamura Freeway 28 tuumainen polkupyörä, jonka runkonumero on NK150259. Pyörässä on vintagetyylinen kaareva ohjaustanko. Lisäksi seuraavana yönä vahingoitettiin Sipoossa Opintiellä sijaitsevaa pukuhuonerakennusta. Sisältä anastettiin kolme kypärää.

Mieskaksikko kiinni epäiltynä kätkemisrikoksesta

Poliisin partio otti lauantaina 19.11. noin kello kymmenen aikaan illalla kiinni mieskaksikon Sipoossa Susikujan teollisuusalueelta miesten hallusta löytyneen, aiemmin Lahdesta anastetuksi ilmoitetun perävaunun johdosta. 

– Myös miesten kuljettaman ajoneuvon, johon anastettu perävaunu oli kytketty, omistushistoriassa ja siihen kiinnitettyjen väärien rekisterikilpien osalta epäilemme miesten syyllistyneen rikokseen, kertoo rikoskomisario Freddie Cederlund.

Mies ryöstettiin Järvenpäässä 

Mies ryöstettiin Järvenpään keskustassa 19.11. lauantaina aamuyöllä teräaseella uhkaamalla ja sitä käyttämällä. 

– Epäilty tekijä oli teräaseella uhkaamalla vaatinut mieheltä rahaa ja koruja ja siinä yhteydessä lyönyt miestä useamman kerran aiheuttaen miehelle vasempaan reiteen kaksi haavaa. Epäilty oli ryöstön yhteydessä käyttänyt myös pippurikaasua. Tapausta tutkitaan poliisissa törkeänä ryöstönä., kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

Tekopaikan ympäristössä on paljon valvontakameroita ja niiden tallenteita tutkitaan tapahtumien kulun selvittämiseksi. Poliisi on kiinnostunut myös kansalaisten havainnoista kello 03-04 välisenä aikana Sibeliuksenkadulta. Mahdolliset vihjeet ja havainnot pyydetään ilmoittamaan Itä-Uudenmaan poliisin vihjesähköpostiin vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi

Puukotus Vantaalla - poliisi pyytää havaintoja 

Vantaan Simonkylässä, Malminniityntie 16 sijaitsevan taloyhtiön pihalla tapahtui keskiviikkona 9.11. noin kello 02.15 väkivallanteko, missä henkilö sai vakavia teräaseella aiheutettuja ja sairaalahoitoa vaativia vammoja.

Itse puukotus on tallentunut lähistöllä sijainneen valvontakameran tallenteisiin. Epäilty tekijä oli teon jälkeen poistunut paikalta. Poliisi pyytä havaintoja Simonkylässä Malminniityntien läheisyydessä yöllä noin 02-03 välisenä aikana liikkuneesta henkilöstä. Epäilty tekijä on ruumiinrakenteeltaan keskikokoinen mies ja hän oli pukeutunut tummiin vaatteisiin. 

Kaikki havainnot ja vihjeet ovat poliisille tärkeitä. Tiedot pyydämme lähettämään poliisin sähköpostiin vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Liikenne Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta