Talvi toi tapahtumia liikenteeseen ja veneiden talvisäilytyspaikoille

Julkaisuajankohta 21.11.2023 7.36
Uutinen

Poliisin viikkotiedotteessa kerrotaan, kuinka talvi yllätti autoilijat viikonloppuna Länsi-Uudellamaalla ja kuinka veneet kiinnostavat varkaita talvellakin.

Perjantain liikenteessä kilvan ajoa ja onnettomuuteen päätynyt tapahtumien sarja

Poliisilla riitti tekemistä viikonlopun liikenteessä. Perjantaina hyvä ajokeli innosti kuljettajia ajamaan kilpaa. Lohjalla moottoritiellä kaksi nuorehkoa mutta jo täysi-ikäistä kuljettajaa ajoivat 172 kilometriä tunnissa alueella, jossa rajoitus salli nopeuden 100 kilometriä tunnissa. Toinen kuljettajista oli saanut ajokorttinsa takaisin poliisin hallusta syyskuussa. Nyt kortti on jälleen tallessa poliisiasemalla. 

Perjantain vakavin tilanne liikenteessä tapahtui Inkoossa tiellä 51. Tapahtumasarja sai alkunsa kello 19 aikaan, kun kohti Hankoa ajanut kuljettaja törmäsi peuraan ja heti perään kohti Helsinkiä ajanut kuljettaja törmäsi omalla puolellaan samaan eläimeen. Kuljettajat olivat törmäysten jälkeen pysäköineet autonsa tien sivuun kohti Hankoa vievän kaistan puolelle tilannetta ja vointia selvittääkseen. Kun kuljettajat seisoivat tien laidassa, kolmas autoilija törmäsi parkissa olleisiin autoihin kovalla vauhdilla. Voimakas törmäys sai molemmat autot liikkeelle, minkä seurauksena yksi autoista osui toiseen tien laidassa seisoneista kuljettajista. Hän lensi auton tönäisyn voimasta tien sivuun ja sai sairaalahoitoa vaativia vammoja. 

− Poliisi epäilee törmäyksen aiheuttanutta kuljettajaa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä vammantuottamuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Sama autoilija oli aiheuttanut lukuisia vaaratilanteita jo ennen matkan päättänyttä törmäystä, kertoo komisario Hannu Kontola.

Talvi toi haasteita liikenteeseen lauantaina

Lauantaina ongelmia liikenteessä aiheutti autoilijat haastanut talvi. Vaikka moni osasi hidastaa vauhtia ajo-olosuhteisiin sopivaksi, tapahtui lauantain mittaan lukuisia ulosajoja ja kolareita. Alkuillasta pelkästään yhden tunnin aikana tapahtui seitsemän onnettomuutta. 

Siinä, missä lumisade ja huonot keliolosuhteet aiheuttivat monelle haasteita, näki osa kuljettajista lumen mahdollisuutena sudittelulle. Useampia kuljettajia niin Espoossa, Siuntiossa kuin Kirkkonummella päätyikin sudittelemaan paikoissa, jossa se ei ole sallittua. Kukin poistui lopulta paikalta sakkolapun kera.

Poliisi tutkii useita veneisiin kohdistuneita varkauksia

Poliisin tietoon tuli viime viikolla useita varkauksia, joiden kohteena olivat talvisäilytyksessä olleet veneet. 

Espoon Suomenojalla säilytyksessä olleista veneistä on viety esimerkiksi perämoottorin perä, siihen liittyvä vaihteisto, potkuri sekä perävetolaitteet. Varkaudet ovat todennäköisesti tapahtuneet 15.−18.11. välisenä aikana.

Veneet kiinnostivat varkaita myös Siuntiossa. Poliisi tutkii törkeänä varkautena tapausta, jossa veneliikkeen pihalla säilytyksessä olleista kolmesta veneestä oli anastettu perävetolaitteet. Tämä varkaus tehtiin ensitietojen perusteella lauantaina 12.11.

Mahdolliset havainnot varkauksiin liittyen voi toimittaa poliisille sähköpostitse osoitteeseen: vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi tai puhelinnumeroon 0295 413 031 (vastaaja).

− Veneilijät jo sen tietävätkin, että näiden osien hinta liikkuu jopa useissa tuhansissa euroissa. Poliisi suositteleekin, että veneiden omistajat huolehtivat veneistä myös talvisäilytyskaudella. Niin veneiden omistajat kuin sivulliset voivat myös tarvittaessa ilmoittaa hätäkeskukseen talvisäilytyspaikkojen yhteydessä tapahtuvasta epäilyttävästä toiminnasta, sanoo rikosylikonstaapeli Juuso Siren.

Liikenne Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uusimaa Uutinen