Tavanomainen viikonloppu Pohjanmaalla

Julkaisuajankohta 20.3.2023 15.23
Uutinen

Pohjanmaan poliisi hoiti viikonlopun aikana yhteensä 533 tehtävää ja kiinniotettuna on ollut yhteensä 32 henkilöä, joista 15 rikosperusteisesti. Kokonaistehtävämäärä on ajankohtaan nähden tavanomainen. Viikonlopun poliisitehtävissä näkyivät muun muassa päihtyneet ja pahoinpitelyt.Myös useita törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia todettiin. Rattijuopumuksia kirjattiin viikonlopun aikana yhteensä 15 kpl, joista 7 kpl luokitellaan törkeiksi. 

Poliisipartio sai ilmoituksen Kruunupyyssä Åsbackantiellä sattuneesta ulosajosta perjantaina iltapäivällä. Tilanteessa henkilöauton kuljettaja oli ajanut väärällä kaistalla ja ajanut ojaan väistäessä vastaan tulevaa autoa. Henkilö puhalsi poliisin alko-mittariin lukeman 1,57 promillea. Miehen epäillään syyllistyneen mm. törkeään rattijuopumukseen, törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Perjantaina Uudessakaarlepyyssä Valtatie 8:lla henkilöautonkuljettaja ajoi poliisipartiota vastaan 130 km/h nopeudella 80 km/h rajoitusalueella. Poliisipartio yritti pysäyttää kuljettajan mutta auto jatkoi matkaa ajaen 190 km/h. Auto pysähtyi n. 3 km jälkeen. Miehen epäillään syyllistyneen mm. törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja rattijuopumukseen. 

Poliisipartio sai ilmoituksen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Koivulahdessa Kokkolantiellä sattuneesta ulosajosta. Poliisin saavuttua paikalle oli kuljettaja poistunut tapahtumapaikalta ja jättänyt auton. Poliisi tavoitti miehen puoli tuntia myöhemmin tämän kotipihalta. Miehen hallusta löytyi kyseisen auton avain ja mies puhalsi poliisin alko-mittariin lukeman 0,80 mg/l. Mies otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen

Poliisipartio sai ilmoituksen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Seinäjoella Tehtaantiellä sattuneesta ulosajosta. Auton kuljettaja oli ajanut Tehtaantietä kohti Rekkaväyän liittymää ja hieman ennen risteystä oli auto kulkenut kaartavassa mutkassa suoraan vastakkaisen kaistan yli osuen tien laidassa olevaan maavalliin ja lentänyt ilmassa noin 20 m matkan osuen maahan ja ottaen uuden pompun osuen mäntyyn ja jatkaen edelleen kyljelleen viheralueelle. Auto vaurioitui kauttaaltaan ja kuljettaja toimitettiin hoitoon. Kuljettaja puhalsi alko-mittariin lukeman 0,63 mg/l. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, tärkeästä rattijuopumuksesta ja kulkneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

 

 

Pohjanmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta