Ett normalt veckoslut i Österbotten

Utgivningsdatum 20.3.2023 15.23
Nyhet

Polisen i Österbotten tog hand om 533 uppdrag under helgen. 32 personer har suttit gripna, varav 15 på grund av brott. Det totala antalet uppdrag är normalt med tanke på tidpunkten. Det var bland annat berusade och misshandelfall som stod ut bland uppdragen i Österbotten. Även flera grova äventyrande av trafiksäkerheten noterades. Totalt bokfördes 15 stycken rattfyllerifall under helgen, varav 7 stycken är grova. 

På fredag eftermiddag fick polisen anmälan om en bilist som hade kört i diket i Kronoby på Åsbackavägen. Bilisten hade kört på motkommande körfält och körde i diket när en bil körde emot. Personen blåste på blåstestet resultatet 1,57 promiller. Mannen misstänks för bland annat grovt rattfylleri, grovt äventyrande av trafiksäkerheten och dessutom saknade han körrätt.

I Nykarleby på Riksväg 8 uppmätte polispatrullen på fredag 130 km/h som hastiget på en motkommande bilist. Hastighetsbegränsningen på området är 80 km/h. Polispatrullen visade stopptecken åt föraren men han stannade inte utan fortsatte sin färd och körde 190 km/h. Föraren stannade efter att han hade kört ca 3 km. Mannen misstänks för bland annat grovt äventyrande av trafiksäkerheten och rattfylleri. 

På natten mellan lördag och söndag fick polispatrullen en anmälan om en bil som hade kört i diket i Kvevlax på Karlebyvägen. När polisen kom på plats hade personen lämnat händelseplatsen men lämnat bilen. Polisen hittade mannen en halv timme senare på hans hemgård. Mannen hade nyckeln till bilen i fickan och han blåste på blåstestet resultatet 0,80 mg/l. Mannen greps och han misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten samt grovt rattfylleri.

Natten mellan lördag och söndag fick polispatrullen en anmälan om en olycka i Seinäjoki på Tehtaantie. Bilen hade kört längs Tehtaantie mot Rekkaväylä vägkorsning och lite före korsningen hade bilen kört i en kurva rakt över motkommande körfält och kolliderat med en skyddsvall. Bilen flög ca 20 meter i luften och sedan träffade marken och studsade en gång till och kolliderade med en träd och fortsatte ännu färden till grönområdet. Bilen totalförstördes och föraren fördes till fortsatt vård. Föraren blåste resultatet 0,63 mg/l i polisens alkometer. Mannen misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, grovt rattfylleri och dessutom saknade han körrätt.

 

Nyheter Polisinrättningen i Österbotten Övervakning och larmverksamhet