Tiellä ja sen ulkopuolella huonosti käyttäytyneet kuljettajat sekä työmaavarkaudet ovat työllistäneet poliisia

Julkaisuajankohta 14.3.2023 13.23
Uutinen

Menneellä viikolla Länsi-Uudenmaan poliisi otti kiinni varkaita eri työmailla ja kohtasi kuljettajia, jotka ajoivat väärissä paikoissa, päihtyneenä ja ylinopeutta. Lisäksi kerromme viikkotiedotteessa tapauksesta, jossa alaikäinen osoitti ohikulkijaa laserosoittimella ja sanallisen yhteenoton jälkeen löi tätä.

Poliisi otti kiinni useita henkilöitä eri työmaavarkauksissa

Perjantaina 10.3. poliisin partio sai hätäkeskukselta tehtävän rakennustyömaalle Espooseen. Alueella oli havaittu mahdollisia varkaita, jotka peittivät valvontakameroita. Useampi poliisin partio saapui työmaalle, ja tehtävälle lähti myös koirapoliisipartio. Koira sai jäljen työmaalta ja seurasi sitä alueen ulkopuolelle. Hetken jäljestyksen jälkeen poliisi löysi jalkineenjälkiä, jotka johtivat mahdollisten epäiltyjen tekijöiden luokse.

Poliisi käskytti kaksikkoa, mutta miehet eivät totelleet. Lopulta poliisi käytti epäiltyjen kiinniottamiseen koiraa ja takavarikoi anastetun omaisuuden. Poliisi tutkii tapausta nimikkeellä törkeä varkaus.

Lauantaina 11.3. espoolaisen kerrostalon rakennustyömaalle murtauduttiin. Kaksi epäiltyä murtautujaa poistuivat juosten ennen poliisin saapumista, mutta heistä saatiin tuntomerkkejä. Poliisi saapui paikalle useiden partioiden voimin. Poliisi jäljesti ja otti lähialueelta kiinni kaksi henkilöä. Kaksikon epäillään varastaneen omaisuutta ainakin taloyhtiön autotallista.

Autoilija hiihtoladulla, päihtynyt 16-vuotias ja kaahaavia varusmiehiä

Viikonloppuna 10.-12.3. Länsi-Uudenmaan poliisilla riitti jälleen tehtävää liikenteessä.

Perjantaina poliisi suoritti turvalaite- ja tarkkaamattomuusvalvontaa. Teemavalvonnassa kiinnitettiin huomiota esimerkiksi turvavöiden käyttöön ja kännykän käyttämiseen ajaessa. Poliisihallituksen 3.3. julkaiseman tiedotteen mukaan vuonna 2021 moottoriajoneuvo-onnettomuuksissa menehtyneistä 65 henkilöä ei ollut käyttänyt turvavyötä. Heistä eri todennäköisyyksillä arvioiden olisi pelastunut noin kolmekymmentä, jos turvavöitä olisi käytetty.

Lauantaina poliisi kohtasi Oittaan hiihtoladulla ajavan autonkuljettajan. Puhutettu kuljettaja oli sitä mieltä, että hän voi ajaa latuja pitkin. Poliisi oli eri mieltä ja antoi kuljettajalle sakon. Poliisi tapasi myös 16-vuotiaan, joka suditti traktorimönkijää yleisellä tiellä päihtyneenä. 

Sunnuntaina poliisi tapasi varusmiehiä, jotka ajoivat 139 kilometrin tuntinopeudella alueella, jonka rajoitus on 100 kilometriä tunnissa. Toinen varusmies kuljetti ajoneuvoaan 120 kilometrin tuntinopeudella alueella, jonka rajoitus oli 50 kilometriä tunnissa.

Koko viikonlopun aikana poliisi kirjasi muun muassa 4 törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, 22 sakkoa, 20 liikennevirhemaksua, 12 ajokieltoa ja 6 rikosilmoitusta.

Alaikäinen osoitti laserosoittimella ja löi ohikulkijaa

Asianomistaja oli kulkenut 11.3. kadulla Espoossa, kun häntä oli osoiteltu kasvoihin ja silmiin laserosoittimella. Täysi-ikäinen asianomistaja oli lähtenyt kohti rakennuksen sisäpihaa, jossa häntä osoitelleet nuoret olivat neljän henkilön porukassa.

Kun asianomistaja kysyi syytä teolle, poliisin nykyisten tietojen mukaan yksi neljästä nuoresta kohdisti häneen väkivaltaa lyömällä. Sen jälkeen kaikki nuoret lähtivät juosten pakoon.

Paikalle tullut poliisin partio tavoitti kaikki neljä henkilöä. Heistä tehtiin lastensuojeluilmoitukset.

 

Tiedotetta muokattu 14.3.2023 kello 13:55: Lisätty paikkakunta viimeiseen tapaukseen.

Liikenne Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uusimaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta