Tule viettämään Poliisin päivää kanssamme Stoan aukiolle 26.8.

Julkaisuajankohta 18.8.2023 15.28
Uutinen
Fillaripoliisit juttelevat ihmisten kanssa Stoan aukiolla Poliisin päivässä elokuussa 2022.
Fillaripoliisit Poliisin päivässä Stoan aukiolla elokuussa 2022.

Helsingin poliisilaitos järjestää perinteisen Poliisin päivän tapahtuman Stoan aukiolla lauantaina 26. elokuuta klo 12-16.

Poliisin päivän erityisenä teemana on tänä vuonna nuoret ja sosiaalinen media. Stoan aukiolla pääsee tapaamaan Helsingin poliisilaitoksen somesta tuttuja poliiseja ja tekemään somesisältöjä yhdessä heidän kanssaan.

– Toivomme, että nuoret tulevat sankoin joukoin paikan päälle Stoan aukiolle ja juttelemaan meidän kanssamme. Paikalla on useita somesta tuttuja poliiseja, jotka mielellään kertovat, mitä poliisi siellä sosiaalisessa mediassa oikein tekee. Vaikka poliisimme ovat läsnä ja tavoitettavissa myös virtuaalimaailmassa, niin mikään ei voita tällaisia kasvokkaisia kohtaamisia ihmisten kanssa, toteaa ennalta estävässä toiminnon ylikonstaapeli Leea Virkkunen.

Kiinnostaisiko ura poliisissa?

Tiesitkö, että Helsingin poliisilaitoksella on parhaillaan käytössä yli 60 erilaista virkanimikettä. Työntekijöitä on yhteensä yli 1800, joista muissa kuin poliisiviroissa on reilut 300.

– Poliisiin tarvitaan monien eri alojen osaajia. Meillä on tapahtumassa myös rekrytointiteltta, jonne voi tulla juttelemaan poliisin koulutuksesta, poliisin työstä sekä muistakin uramahdollisuuksista poliisiorganisaatiossa. Meillä on tarjolla monenlaisia merkityksellisiä ja kiinnostavia urapolkuja, toteaa komisario Johanna Guessous Poliisiammattikorkeakoulusta.

Tunnistautumiset matkustusasiakirjaa varten

Stoan aukiolla on koko tapahtuman ajan esillä runsaasti erilaista poliisin kalustoa, johon pääsee tutustumaan. Ratsupoliisit ovat paikalla klo 12-13 ja 14-15.

Myös poliisin lupapalvelut jalkautuu Poliisin päivän tapahtumaan.

– Stoan aukiolla on mukana lupapalveluiden poliisimaija, jossa voi käydä tunnistautumassa matkustusasiakirjaa varten. Hakemus tulee kuitenkin tehdä ja maksaa etukäteen netissä ja tunnistautumisen voi hoitaa sitten paikan päällä. Muista ottaa myös vanha passi tai henkilökortti mukaan, opastaa komisario Satu Mäkinen lupapalveluista.

Poliisin päivä lauantaina 26.8. klo 12-16 Stoan aukiolla

  • Poliisipäällikkö Lasse Aapio avaa tapahtuman klo 12
  • Paikalla klo 12-16 lupapalvelun poliisiauto, jossa voi käydä tunnistautumassa matkustusasiakirjaa varten (hakemus tulee olla tehtynä ja maksettuna etukäteen netissä Passit, henkilökortit, luvat - Hae passia, henkilökorttia ja muita lupia poliisilta Ota henkilöllisyystodistus mukaan.
  • Somesta tutut poliisit tavattavissa koko tapahtuman ajan
  • Ratsupoliisit paikalla klo 12-13 ja 14-15
  • Poliisitoiminnan esittelyjä ja haastatteluja sekä kalustoesittely koko tapahtuman ajan

Tervetuloa!

Lisätietoja poliisin päivän tapahtumista eri paikkakunnilla Poliisin päivä on poliisin kansalaisille suuntaama tapahtuma

Sosiaalisessa mediassa löydät tapahtumat tunnisteilla #PoliisinPäivä, #PolisensDag ja #PoliceDay.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Liikenne Poliisin ennalta estävä toiminta Poliisin lupapalvelut Poliisin toiminta ja kehittäminen Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta