Kom och fira Polisens dag med oss på Stoaplatsen den 26 augusti

Utgivningsdatum 18.8.2023 15.28
Nyhet
Fillaripoliisit juttelevat ihmisten kanssa Stoan aukiolla Poliisin päivässä elokuussa 2022.
Fillaripoliisit Poliisin päivässä Stoan aukiolla elokuussa 2022.

Polisinrättningen i Helsingfors ordnar det traditionella evenemanget Polisens dag på Stoaplatsen lördagen den 26 augusti kl. 12–16.

I år är ett särskilt tema för Polisens dag ungdomar och sociala medier. På Stoaplatsen får du träffa poliser som är kända från de sociala kanalerna för polisinrättningen i Helsingfors och skapa innehåll för sociala medier tillsammans med dem.

– Vi hoppas att många ungdomar kommer på plats till Stoaplatsen för att tala med oss. På plats finns flera poliser som är kända från sociala medier, och de berättar gärna vad polisen egentligen gör på sociala medier. Även om våra poliser är närvarande och kan nås även i den virtuella världen, finns det inget som överträffar möten med människor ansikte mot ansikte, konstaterar överkonstapel Leea Virkkunen från den förebyggande funktionen.

Är du intresserad av en karriär inom polisen?

Visste du att polisinrättningen i Helsingfors för närvarande använder över 60 olika titlar? Antalet anställda är sammanlagt över 1800, varav drygt 300 arbetar i andra tjänster än polistjänster.

– Polisen behöver experter från många olika områden. Under evenemanget har vi också med ett rekryteringstält, dit man kan komma för att diskutera om polisutbildning, polisarbete och andra karriärmöjligheter inom polisorganisationen. Vi har ett brett utbud av meningsfulla och intressanta karriärvägar, säger kommissarie Johanna Guessous från Polisyrkeshögskolan.

Identifikationer för resedokument

På Stoaplatsen finns under hela evenemanget en mängd olika polismateriel som du kan ta en titt på. Ridande poliser är på plats kl. 12–13 och 14–15.

Också polisens tillståndstjänster deltar i Polisens dag.

– På Stoaplatsen finns en polisbil från tillståndstjänsten i vilken man kan identifiera sig för ett resedokument. Du ska dock göra och betala ansökan i förväg på internet och sedan kan identifieringen skötas på plats. Kom också ihåg att ta med dig ett gammalt pass eller identitetskort, säger kommissarie Satu Mäkinen från tillståndstjänsterna.

Polisens dag på Stoaplatsen lördagen den 26 augusti kl. 12–16

  • Polischef Lasse Aapio öppnar evenemanget kl. 12
  • På plats kl. 12–16 finns en polisbil i tillståndstjänsten i vilken man kan identifiera sig för resedokument (ansökan ska vara gjord och betald i förväg på internet Pass, identitetskort, tillstånd – Ansök om pass, identitetskort och andra tillstånd hos polisen – Polisen) Ta med identitetsbevis.
  • Poliser som är bekanta från sociala medier är anträffbara under hela evenemanget
  • Ridande poliser på plats kl. 12–13 och 14–15
  • Presentationer av polisverksamheten och intervjuer samt visning av utrustning under hela evenemanget

Välkommen!

Mer information om evenemang på Polisens dag på olika orter Polisens dag - Polisens dag är ett evenemang riktat till allmänheten - Polisen

I sociala medier hittar du evenemangen med taggarna #PoliisinPäivä, #PolisensDag och #PoliceDay.

Helsingfors Nyheter Polisens förebyggande arbete Polisens verksamhet och utveckling Polisinrättningen i Helsingfors Tillståndtjänst Trafik Övervakning och larmverksamhet