Turun nuorten puukotustapauksen taustalla epäselvä kaupankäynti

Julkaisuajankohta 12.1.2022 16.04
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi on edistynyt Turun Puolalanpuistossa viime viikolla tapahtuneen puukotuksen tutkinnassa.

Poliisi on jatkanut sunnuntaina 9. tammikuuta Turussa tapahtuneen puukotuksen selvittämistä.

– Tähän menneessä suoritetun esitutkinnan perusteella on käynyt ilmi, että tapahtumien taustalla on pari viikkoa aiemmin tapahtunut kaupankäynti ja siihen liittyneet epäselvyydet, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Petri Lamppu Lounais-Suomen poliisista.

Kaupankäynti ei liity merkkivaatteisiin, toisin kuin julkisuudessa käydyssä keskustelussa on esitetty.

Nuorten välinen eripura johti uhkailuihin, joita osapuolet lähtivät selvittelemään ennalta sovitusti Turun Puolalanpuistoon sunnuntai-iltapäivällä puoli kahden aikaan.

Tilanne Turun taidemuseon takana puistossa kärjistyi fyysiseen yhteenottoon, jonka yhteydessä 14-vuotiaan pojan epäillään puukottaneen 14-vuotiasta poikaa kahdesti kylkeen. Uhri onnistui pakenemaan paikalta Kauppiaskadun suuntaan, missä ohikulkija hälytti apua.

– Puukotuksen uhri voi olosuhteisiin nähden hyvin, ja hän on päässyt pois sairaalahoidosta, Lamppu sanoo. 

Osalliset kotoisin Turun seudulta

Tapauksen rikosnimikkeet ovat muuttuneet esitutkinnan edetessä. Tällä hetkellä poliisin on syytä epäillä 14- ja 15-vuotiaita poikia tapon yrityksestä sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

Lisäksi 15-vuotiasta poikaa (aiemmin henkilön iäksi on kerrottu virheellisesti 16 vuotta) epäillään paikalla olleeseen 13-vuotiaaseen poikaan kohdistuneesta laittomasta uhkauksesta.  

Kaikki osalliset ovat kotoisin Turun seudulta. 

”Kyse on nuorten välisestä yhteenotosta”

Julkisuudessa on esitetty olettamuksia muun muassa asianomistajien jengikytkennöistä.

– Tapauksessa ei ole mitään tällaiseen viittaavaa, vaan kysymys on ollut nuorten välisestä yhteenotosta, missä osa henkilöistä on ja osa ei ole ennalta tuntenut toisiaan, Lamppu sanoo.

Puolalanpuiston puukotustapauksella on mahdollisesti ollut silminnäkijöitä. Poliisi pyytää heitä ottamaan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Turku Uutinen