Tuusulan Kellokoskella Rajalinnan teollisuusalueella lokakuussa tapahtuneen ampumatapauksen esitutkinta valmis

Julkaisuajankohta 17.1.2023 14.55
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisi on saanut valmiiksi Tuusulan Kellokoskella Rajalinnan teollisuusalueella 23.10.2022 tapahtuneen ampumatapauksen tutkinnan.

Ampumisen tapahtui teollisuusalueella olevan moottoripyöräkerhon tilojen edustalla sekä kerhon sisätiloissa. Ampumista edeltävänä iltana/yönä kerhotiloilla oli vietetty syntymäpäiväjuhlia.

- Ampumisesta epäilty mies oli vieraillut juhlissa mutta hänet oli poistettu muiden juhlijoiden toimesta pois paikalta.  Poistamisen jälkeen mies oli murtautunut Tuusulan Nukarilla olevaan asuntoon ja anastanut sieltä ampumisessa käytetyn haulikon sekä patruunoita. Asuntoon murtautumisen jälkeen mies anasti asunnon pihalla olleen auton, jolla ajoi takaisin kerhotilalle. Kerhotilalla saavuttuaan mies pyrki haulikon kanssa sisälle halliin mutta todettuaan oven olleen lukittuna aloitti hän ampumisen kohti kerhotilan ovea, kertoo rikoskomisario Mikko Minkkinen.

Tutkinnassa on selvinnyt epäillyn ampuneen kerhotilan ulkopuolelta kohti kerhotilaa useita laukauksia kohti kerhotilan ovea sekä sisälle kerhotilaan ovessa olleesta ikkunasta. Saatuaan kerhotilan oven auki mies oli ladannut haulikkonsa ja mennyt sisälle kerhotilaan. Päästyään sisälle mies pyrki haulikon kanssa kerhotilan yläkertaan, jolloin sisälle olleet henkilöt onnistuivat taltuttamaan ampujan ja ottamaan tältä haulikon pois.   

- Ampumisen aikana kerhotiloissa oli yhteensä kahdeksan henkilöä, jotka ovat olleet hengenvaarassa ampumisen johdosta. Ampumisesta epäilty henkilö on ollut vangittuna tapauksen johdosta epäiltynä murhan yrityksestä, Minkkinen jatkaa.

Esitutkinta on valmis ja asia on siirtynyt syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjälaitokselle.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Tuusula Uutinen