Useita mopoilijoita määrätty ajokieltoon

Julkaisuajankohta 17.5.2023 17.18
Uutinen

Pohjanmaan poliisilaitos on wilma järjestemän kautta informoineet koululaisia ja heidän vanhempiaan poliisin tehostetusta mopovalvonnasta. Tästä huolimatta 13 mopon kuljettajaa menetti ajo-oikeutensa 16.5. pidetyssä valvonnassa

Valvontaa tehtiin Etelä- ja Keski-pohjanmaalla kouluilla ja koulujen läheisyydessä aamulla ja iltapäivällä. Pohjanmaan maakunnassa valvontaa tehtiin jo viime viikolla.

Eilisessä valvonnassa 11 mopoa oli muutettu moottoripyöriksi, mistä seuraukseksi tuli sakkoa kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Kuljettajat määrättiin lisäksi ajokieltoon. Pari mopoa oli viritetty kulkemaan yli 90 km/h. Yksi mopoilija määrättiin ajokieltoon vakavan piittaamattomuuden takia, kun oli keulinut mopolla.

Valvonnassa poistettiin rekisterikilvet kaikkiaan 26 moposta ja yhteensä 13 mopoilijaa menettivät ajo-oikeutensa väliaikaisesti. Valvonnassa löydettiin tämä lisäksi yksi mopo, joka oli anastettu autokoulusta.

- On erittäin huolestuttavaa ja surullista, että on näin paljon laittomia mopoja liikenteessä ennakkotiedottamisesta huolimatta, sanoo Pohjanmaan poliisilaitoksen ylikomisario Janne Kangas.

Mopovalvonta jatkuu toukokuun ajan Pohjanmaan poliisilaitoksen alueella ja tämän lisäksi pidetään myös valtakunnallinen tehostettu mopovalvonta tulevana viikonloppuna.
 

Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Liikenne Pohjanmaan poliisilaitos Uutinen