Viikonlopun erävalvonnassa annettiin huomautuksia Länsi-Uudellamaalla

5.7.2021 10.14
Uutinen

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen eräpoliisi ja Metsähallituksen erätarkastaja tekivät lauantaina 3.7. erävalvontaa Kirkkonummella Meikon luonnonsuojelualueella, Espoonlahden luonnonsuojelualueella ja Nuuksion kansallispuistossa. Pääosin asiat olivat retkeilijöillä ja kalastajilla kunnossa, mutta huomautuksilta ei kuitenkaan vältytty.

Eräpoliisi ja erätarkastaja tarkastivat kalastusluvan kolmelta henkilöltä. Heistä Espoonjoelta tavattu henkilö sai huomautuksen, sillä hän oli onkimassa vaelluskalavesistön virtapaikassa. Yhteensä tarkastettuja mereen laskevia vaelluskalavesien virtapaikkoja oli kolme.

Retkeilyn tiimoilta eräpoliisi ja erätarkastaja määräsivät sammuttamaan yhteensä yhdeksän nuotiota. Retkeilijöiden nuotiot oli sytytetty sallituille paikoille, mutta tulenteko ei ollut sallittua voimassa olleen metsäpalovaroituksen vuoksi. 

Roskaamisesta eräpoliisi ja erätarkastaja antoivat viisi huomautusta. Lisäksi kaksi erillistä noin kahdenkymmenen nuoren porukkaa sai huomautuksen häiritsevästä metelistä. 

− Juttelimme nuorten kanssa retkietiketistä niin metelin kuin roskaamisen tiimoilta, kertoo vanhempi konstaapeli Niko Sihvonen.

Yhteensä eräpoliisi ja erätarkastaja keskustelivat noin 60 luonnossa liikkuneen henkilön kanssa. Pääosin tapaamiset sujuivat hyvässä hengessä, ja palaute oli positiivista molemmin puolin.

− Yleisenä havaintoja voi todeta, että alkukesän valoisten iltojen takia häiriöt alkavat vasta lähempänä puolta yötä. Tekemällämme maastovalvonnalla on hyvin suuri vaikuttavuus, Metsähallituksen erätarkastaja Tommi Suonpää toteaa.

Espoo Kirkkonummi Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Länsi-Uudenmaan poliisilaitos
erävalvonta
yleinen järjestys