Veckoslutets jakt- och fiskeövervakning ledde till anmärkningar i Västra Nyland

Utgivningsdatum 5.7.2021 10.14 | Publicerad på svenska 6.7.2021 kl. 9.10
Nyhet

Jaktpolisen vid polisinrättningen i Västra Nyland och Forststyrelsens jakt- och fiskeövervakare utförde jakt- och fiskeövervakning i Meiko naturskyddsområde i Kyrkslätt, Esbovikens naturskyddsområde och Noux nationalpark lördagen den 3 juli. Beträffande friluftarna och fiskarna var det mesta i sin ordning, men helt och hållet kunde anmärkningar ändå inte undvikas.

Jaktpolisen och jakt- och fiskeövervakaren kontrollerade tre personers fisketillstånd. Av dessa fick personen som påträffades i Esboviken en anmärkning för att ha metat vid ett strömt ställe i ett vattendrag med vandringsfisk. Sammanlagt granskades tre sådana strömma ställen som rinner ut i havet.

Beträffande friluftsliv påträffade jaktpolisen och jakt- och fiskeövervakaren nio eldar som de gav order om att släcka. Eldarna hade gjorts upp på tillåtna platser, men på grund av den gällande varningen för skogsbrand var det inte tillåtet att göra upp eld. 

Jaktpolisen och jakt- och fiskeövervakaren gav fem anmärkningar för nedskräpning. Två separata grupper med ungefär tjugo ungdomar fick dessutom en anmärkning för störande oljud. 

– Vi samtalade med de unga om friluftsetikett både beträffande oljud och nedskräpning, berättar äldre konstapel Niko Sihvonen.

Jaktpolisen och jakt- och fiskeövervakaren samtalade sammanlagt med ungefär 60 personer som rörde sig i naturen. Samtalen fördes huvudsakligen i god anda och båda parterna kom med positiva kommentarer. 

– Som en allmän observation kan konstateras att störande beteende börjar förekomma först närmare midnatt på grund av de ljusa försommarkvällarna. Vår terrängövervakning är mycket effektiv, konstaterar Forststyrelsens jakt- och fiskeövervakare Tommi Suonpää.
 

Esbo Kyrkslätt Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland Övervakning och larmverksamhet