Murupolku

Navigointivalikko

Uratarina Veera Parikka

Harjoittelun kautta Poliisihallitukseen

Projektikoordinaattori Veera Parikka
Poliisihallitus, Poliisin informaatioteknologiakeskus
Kauppatieteiden maisteri pääaineena tietojärjestelmätiede

Olen aina pähkäillyt sen kanssa, mikä minusta tulisi isona. Kiinnostun helposti uusista asioista, joten minun on ollut haasteellista löytää yhtä ja oikeaa työtehtävää tai alaa, jonka kokisin omakseni. Tästä kertovat myös opintoni, jotka aloitin Turun yliopistossa lukemalla ranskan kieltä. Muutaman mutkan kautta päädyin kuitenkin kauppakorkeakouluun lukemaan tietojärjestelmätiedettä ja informaatioteknologiaa. Opintojen myötä kipinä IT-alaa kohtaan syttyi.

Olin tehnyt kandidaatintutkielmani tietoturvaan liittyen, ja Poliisihallitus haki harjoittelijaa tietoturvatehtäviin kesäksi 2020. En ollut ennen ajatellut työskenteleväni valtionhallinnossa, ja Poliisihallitus vaikuttikin alkuun todella vieraalta mutta sitäkin kiinnostavammalta harjoittelupaikalta. Hain paikkaa, eikä mennyt aikaakaan, kun vieraalta tuntunut organisaatio tuntuikin jo omalta. Jäin korkeakouluharjoittelun jälkeen tekemään tietoturvaan liittyviä tehtäviä kesään 2021 asti. Noin vuoden rupeaman jälkeen työkuviot muuttuivat ja kävin pyörähtämässä Poliisihallituksen ulkopuolella.

Muualla työskennellessäni sain opintoni päätökseen. Siinä kohtaa aloin miettiä toden teolla, mitä haluaisin nyt isona oikein tehdä. Positiiviset kokemukset Poliisihallituksesta saivat minut hakemaan töihin poliisin informaatioteknologiakeskukseen, jossa työskentelen nykyään. Tarkemmin ottaen kuulun ICT-projektit-nimiseen ryhmään, joka koostuu erilaisista projektien asiantuntijoista: hanke- ja projektipäälliköistä sekä koordinaattoreista. ICT-projektit-ryhmässä työskennellään erilaisissa IT-hankkeissa, joissa kehitetään poliisitoimintaa. 

Projektikoordinaattorin työ on monipuolista

Toimin itse projektikoordinaattorina poliisin tiedonvaihtojärjestelmiin liittyvässä hankekokonaisuudessa. Työnkuvaani kuuluu muun muassa EU-rahoitusta saavien hankkeiden talouden suunnittelua ja seurantaa, hankintoihin osallistumista, viestintää sekä hankehallinnon ja raportoinnin kehittämistä. Osaltani huolehdin myös siitä, että tiedonkulku toimii ja aikataulut pitävät. Olen saanut itse vaikuttaa siihen, millaisia työtehtäviä nykyisessä roolissani teen. Työpäivät saan aikatauluttaa itse parhaaksi katsomallani tavalla. Pidän siitä, että työ on itsenäistä, mutta se vaatii myös ajankäytön hallintaa, oma-aloitteisuutta ja priorisointia.  

Olen vielä suhteellisen tuore tekijä, mutta koen hankemaailman sopivan minulle hyvin sen moninaisuuden vuoksi. Työmotivaatiota ylläpitää myös se, että pääsen hyödyntämään koulunpenkillä ja aikaisemmissa työtehtävissäni opittuja tietoja ja taitoja. Hyvät etätyömahdollisuudet ovat myös suuri plussa ja mahdollistavat työskentelyn myös meille, jotka asumme Poliisihallituksen toimipisteistä hieman kauempana. Aikaisemmasta työkokemuksesta Poliisihallituksesta on ollut myös paljon hyötyä, vaikka työtehtävät ovat erilaisia kuin harjoittelussa ollessani. Vaikka työskentelen nyt eri yksikössä, fiilis on täällä ollessa sama: minut on otettu erittäin hyvin vastaan, minua arvostetaan työntekijänä, ja tunnen olevani juuri minulle oikeassa tehtävässä.