Murupolku

Navigointivalikko

Uratarina Erno Järvi

Monipuolista projektityöskentelyä

Ryhmäpäällikkö Erno Järvi
Poliisihallitus, Poliisin informaatioteknologiakeskus (POL IT-keskus)
Tietotekniikan Diplomi-insinööri

Ryhmäpäällikkönä vastaan projektien suunnittelusta, kehittämisestä ja ohjaamisesta. Työ on monipuolista hanke- ja projektihallintamallien kehittämistä erilaisten sidosryhmien kanssa sekä projekti- ja hankepäälliköiden ohjaamista ja johtamista. 

Tyypillinen työpäiväni sisältää lähiesimiestöitä, suunnittelua ja aikatauluttamista, ohjausryhmä- tai johtoryhmätyöskentelyä, sekä talous- ja sopimusasioita. Rekrytoinnit, toimittajahallinta, mentorointi sekä organisaation kehittämistoiminta kuuluvat usein myös työpäiväni tehtäviin. 

Puhelinverkoista poliisiin

Työurani alkoi vuonna 1998 ohjelmistosuunnittelijana kiinteissä puhelinverkoissa koodaten ja omaa koodia testaten, josta siirryin matkapuhelinverkkojen ohjelmistokehityksen pariin liki kymmeneksi vuodeksi ensin ryhmänvetäjäksi ja myöhemmin hankepäälliköksi. Toimin myös yrityksen sisäisenä kouluttaja, osallistuin prosessien kehittämiseen ja vedin päätoimen ohessa kursseja ammattikorkeakoulussa sekä kansalaisopistossa. Työura jatkui seuraavat nelisen vuotta teollisuudessa paperitehtailla Suomessa ja Ranskassa paikallisena ohjelmistokäyttöönottoprojektien vetäjänä sekä kaivosteollisuudessa tehdassovelluksien kehityshankkeessa hankepäällikkönä.

Aloitin julkisella sektorilla Hallinnon tietotekniikkakeskuksessa (HALTIK) vuonna 2012 ensin projektipäällikkönä poliisin toiminnan uudistushankkeessa, josta urani eteni hankepäällikön tehtäviin ja henkilökierron kautta vuonna 2022 nykyiseen ryhmäpäällikön tehtävään.

Monipuolista työtä hyvässä porukassa

Parasta nykyisissä tehtävissäni Poliisin informaatioteknologiakeskuksessa on työkaverit ja hyvä työilmapiiri. Töitä saa tehdä monipaikkatyönä joustavasti eikä vapaa-aikaa tarvitse venyttää työtehtävien suorittamiseen.

Koen positiivisena panostamisen henkilöstön hyvinvointiin, erityisesti työssä jaksamiseen sekä vapaa-ajan ja työn yhteensovittamiseen. Teemme yhdessä monipuolista, merkityksellistä työtä Suomen sisäisen turvallisuuden eteen.