Murupolku

Poliisi - Yhteystiedot - Poliisiasema ja poliisilaitos

Poliisin neuvontapalvelu

Poliisin neuvontapalvelu neuvoo kiireettömissä asioissa, jotka liittyvät lupa-asioihin, ajanvaraukseen, sähköiseen asiointiin sekä liikennevalvontaan.

Poliisin neuvontapalvelu antaa yleisneuvontaa kiireettömissä asioissa. Neuvomme asioissa, jotka koskevat poliisin lupa-asioita, ajanvarausta tai sähköistä asiointia. Vastaamme myös automaattisen liikennevalvonnan sekä liikenne- rikosilmoitus- ja löytötavara-asioiden yleisiin kysymyksiin. Jos asiasi koskee jo tehtyä rikosilmoitusta tai vireillä olevaa passin tai luvan hakua, ole yhteydessä suoraan asiaa hoitavaan poliisilaitokseen. Annamme neuvoja suomeksi ja ruotsiksi. Aukioloajat ma-pe 8.00 - 16.15, la-su suljettu
Hiiri-passien-päällä.jpg

Yhteystiedot

Aseman laitos Helsingin poliisilaitos


Poliisin neuvontapalvelu 0295 41 9 800

Aukioloajat

Vaihde 0295 470 011

Hätätapauksessa soita aina 112.

Asioi verkossa ensisijaisesti. Varaa sieltä palveluaika ennalta, milloin mahdollista. Lue ohjeet ensin ennen passin, henkilökortin tai muun luvan hakua tai rikosilmoituksen tekoa.

Jo vireillä oleviin keskeneräisiin asioihin vastaa poliisilaitos, joka asiaasi käsittelee.

Kiireettömissä tapauksissa yleisneuvontaa antaa valtakunnallinen neuvontapalvelu puhelimessa ja chatissa. 

Navigointivalikko

Poliisin neuvontapalvelu

Poliisin valtakunnallinen neuvonta ja ajanvaraus

Poliisin neuvontapalvelusta saat yleisneuvontaa kiireettömissä asioissa, jotka liittyvät passeihin, henkilökortteihin, poliisin muihin lupa-asioihin, ajanvaraukseen ja sähköiseen asiointiin.

Neuvontapuhelin 0295 419 800

Palvelemme
ma-pe 8.00-16.15, la-su suljettu

Autamme sinua myös automaattisen liikennevalvonnan asioissa sekä liikenne-, rikosilmoitus- ja löytötavara-asioissa. 

Hätätapauksessa soita aina 112.

Ennen yhteydenottoa

Ennen kuin otat yhteyttä palveluumme, tutustu huolellisesti Poliisi.fi -sivustoon. Tutustu myös usein kysyttyihin kysymyksiin. 

Annamme neuvoja suomeksi ja ruotsiksi.

Neuvontapalvelumme ei ole auki virallisina juhlapäivinä. 

Palveluaika ja tilastot

Palveluumme tulee päivittäin keskimäärin 1 200 yhteydenottoa. Keskimääräinen jonotusaika puhelun yhdistymiseen on noin 5 minuuttia. Huomioithan soittaessasi, että alkuviikon päivinä ja lounasaikaan on ruuhkaisinta. 

Puhelun hinta

Puhelu neuvontapalvelunumeroon maksaa

  • paikallisverkkomaksun (pvm), kun soitat kiinteästä verkosta
  • matkapuhelinmaksun (mpm), kun soitat matkapuhelimesta
  • ulkomaanpuhelumaksun, kun soitat ulkomailta.

Maksat puhelusta oman operaattorisi hinnaston mukaan (kyseessä on lisämaksuton palvelu). Myös jonottaminen maksaa.

Kysy lupa-asioista chatissa

Chat-kuvake näkyy virka-aikana niillä lupa-asioiden sivuilla, joissa chat on käytössä. Chatin avulla saat helposti yleisneuvontaa ja ohjeistusta seuraavista aiheista:

  • passin hakeminen
  • henkilökortin hakeminen
  • ampuma-aseluvat
  • yksityisen turvallisuusalan luvat
  • ajanvaraus ja sähköinen asiointi.

Chat palvelee arkisin klo 8.00 – 16.00 välisenä aikana. 

Pyrimme vastaamaan sinulle noin 30 sekunnin kuluessa chatin aloittamisesta. Näet chat-ikkunan vain silloin, kun asiantuntija on saatavilla. 

Huom! Tietoturvasyistä emme voi antaa vastauksia tai käsitellä henkilökohtaisen asian vireilläoloon tai luvan voimassaoloaikaan liittyviä asioita. 

Sisältöjulkaisija

null Poliisin palvelut muuttavat uusiin tiloihin Oulun keskustassa

Poliisin palvelut muuttavat uusiin tiloihin Oulun keskustassa

11.1.2021 15.54
Uutinen

Oulun keskustan poliisiaseman asiakaspalvelut avataan uudessa osoitteessa Kirkkokatu 13:ssa keskiviikkona 20.1.2021. Muuttoa ennen poliisipäivystys palvelee poikkeuksellisesti Haukiputaan poliisiasemalla 16. - 19.1.2021. Lupapalvelut ovat suljettuna 18. - 19.1. Lupapalvelut ja poliisipäivystys suljetaan perjantaina 15.1. poikkeuksellisesti jo klo 15.

Lupapalveluiden ollessa Oulussa suljettuna 18. - 19.1., voivat asiakkaat olla erittäin kiireellisissä lupa-asioissa yhteyksissä puhelimitse 0295 464 158. 

Kaikille Kirkkokatu 13:een saapuville asiakkaille tehdään turvatarkastus. Poliisilakiin perustuvalla tarkastuksella huolehditaan turvallisuudesta, järjestyksen turvaamisesta ja omaisuuden suojelemisesta. 

Asiakaspalveluiden rajoitetut aukioloajat jatkuvat 

Kaikkia poliisiasemia koskevat rajoitetut aukioloajat jatkuvat maaliskuun 2021 loppuun asti. asiakaspalveluita ja aukioloaikoja on rajoitettu kiihtyvän tautitilanteen vuoksi.

Suosittelemme verkossa asiointia. Voit hakea passia ja henkilökorttia verkossa sekä tehdä useimmissa asioissa myös sähköisen rikosilmoituksen. Moni asia hoituu ilman poliisiasemalla käyntiä! 

Mikäli asia vaatii henkilökohtaista poliisiasemalla käyntiä, noudata käsihygieniasta annettuja ohjeita. Ethän tule paikalle, jos sinulla on flunssan oireita tai olet saapunut ulkomailta hiljattain.

Osoitteet ja aukioloajat kannattaa tarkistaa aina nettisivuilta: poliisi.fi/oulun-poliisilaitos

Lupapalvelut

Varaa aika lupa-asiointiin: asiointi.poliisi.fi/ajanvaraus-fe

Oulun keskustan poliisiasemalla palvellaan ilman ajanvarausta vain erityisen kiireellisissä ja välttämättömissä lupa-asioissa ma, ti ja to 8 - 15.45 sekä ke ja pe 9 - 15.45. Huom! Lupapalvelut on muuton vuoksi suljettu 18. - 19.1. ja perjantaina 15.1. suljetaan poikkeuksellisesti jo klo 15. Erittäin kiireellisissä lupa-asioissa voi soittaa p. 0295 464 158. 

Kiireellisiä lupa-asioita voivat olla:
•    matkustamisen tai asioinnin kannalta välttämätön henkilöllisyys- tai matkustusasiakirja
•    ammatin tai toimeentulon kannalta välttämätön lupa (esim. turva-alan lupa)
•    ajo-oikeusasiat
•    ajo-oikeuden palautukset ajokiellon päätyttyä

Riskiryhmiin kuuluvat henkilöt voivat asioida ilman ajanvarausta perjantaina klo 8 - 9. 
Haapajärven, Haapaveden, Kajaanin, Kalajoen, Kuhmon, Kuusamon, Muhoksen, Pudasjärven, Taivalkosken, Raahen, Suomussalmen ja Ylivieskan poliisiasemilla lupapalveluja tarjotaan vain ajanvarauksella: https://asiointi.poliisi.fi/ajanvaraus-fe 

Valmiit asiakirjat voidaan noutaa Oulun keskustan poliisiasemalta ilman ajanvarausta. Muilla asemilla vain ajanvarauksella. Riskiryhmiin kuuluvat voivat valtuuttaa toisen henkilön noutamaan asiakirjan puolestaan. Valtuutetulle tulee antaa yksilöity valtakirja asiointia varten. 

Poliisipäivystykset

Oulun keskustan poliisiaseman poliisipäivystys on avoinna päivittäin normaaliin tapaan, mutta asiakkaiden sisäänpääsyä rajoitetaan. Infossa selvitetään asiakkaan todellinen tarve päästä asioimaan henkilökohtaisesti palvelupäivystykseen. Huom! Muuton ajan poliisipäivystys palvelee poikkeuksellisesti Haukiputaan poliisiasemalla 16. - 19.1.2021. Poliisipäivystys suljetaan perjantaina 15.1. poikkeuksellisesti jo klo 15.

Tarvittaessa asiakas:
•    ohjataan asioimaan sähköisesti, mikäli se on mahdollista
•    pyydetään palaamaan myöhemmin asiaan, jos asia ei ole akuutti
•    ohjataan palvelupäivystykseen, jossa palvellaan


Muilla Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun poliisiasemilla, Haapajärvi, Haapavesi, Kajaani, Kalajoki, Kuhmo, Kuusamo, Muhos, Pudasjärvi, Raahe, Sotkamo, Suomussalmi, Taivalkoski ja Ylivieska, poliisipäivystykset ovat auki samoina päivinä kuin normaalioloissa, mutta rajoitetusti, vain klo 10 - 14 välisenä aikana. Puhelimitse palvelua tarjotaan normaaliolojen aukioloaikojen mukaan, katso tarkemmin: poliisi.fi/oulun-poliisilaitos


Asetarkastukset


•    Haapajärvi ke 12 - 16
•    Haukipudas to 9 - 11 ja 12 - 17 
•    Kajaani vain ajanvarauksella: ke 11 - 16 
•    Kuhmo vain ajanvarauksella: to 9 - 11 ja 13 - 15 
•    Kuusamo to 12 - 16 
•    Pudasjärvi ke 9 - 12
•    Raahe parittomien viikkojen tiistait 12 - 16
•    Suomussalmi vain ajanvarauksella: to 9 - 11 ja 13 - 15 
•    Taivalkoski ti klo 10 - 14
•    Ylivieska parillisten viikkojen tiistait 8 - 11 ja 12 - 16

Suosittelemme ensisijaisesti asiointia verkossa


Poliisilaitos pyytää asiakkaitaan käyttämään poliisin sähköisiä palveluja, jotka on löydettävissä poliisin nettisivuilta https://asiointi.poliisi.fi/ 

Kainuu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Poliisin lupapalvelut Rikokset ja tutkinta Uutinen
COVID-19
Oulun poliisilaitos
asiakaspalvelu
aukiolo