Henkilökortin toimitus

Henkilökortin toimitus

Henkilökortti toimitetaan normaalisti 5-8 arkipäivässä valitsemaasi noutopisteeseen. Noutopisteessä sinun on esitettävä lähetystunnus sekä henkilöllisyytesi. Myös valtakirjalla noutaminen on mahdollista.

Tarkista hyvissä ajoin ennen matkalle lähtemistä henkilökorttisi voimassaolo. Huomioithan, että lupapisteemme voivat olla ruuhkaisia etenkin kesäisin, jolloin seuraava vapaa aika voi olla viikkojen päässä.

Toimitusnopeus: Normaalisti henkilökortti toimitetaan 5-8 arkipäivässä. Henkilökortille ei ole valittavissa nopeutettua toimitusta.

Jokainen asiakirja omassa kuoressaan: Valmis henkilökortti toimitetaan suljetussa kirjekuoressa valitsemaasi Matkahuollon tai sen alihankkijan toimipisteeseen. Jos haet samanaikaisesti myös passia tai huollettaviesi henkilökortteja, jokainen niistä toimitetaan omassa kuoressaan.

Säilytysaika: Henkilökorttia säilytetään noutopaikassa 14 vuorokautta. Noutamaton lähetys palautuu noin viikossa poliisilaitokselle, mistä voit noutaa sen.

Henkilöllisyyden todistaminen noutopaikassa: Jos noudat henkilökorttisi itse, sinun on esitettävä noutoilmoituksen mukana tullut lähetystunnus sekä todistettava henkilöllisyytesi Suomen viranomaisen myöntämällä passilla tai henkilökortilla. Myös vanhentunut passi tai henkilökortti kelpaa, jos sen voimassaolo on päättynyt enintään vuosi sitten. Sinut täytyy kuitenkin voida tunnistaa asiakirjassa olevasta kuvasta. Ajokortilla ei voi todistaa henkilöllisyyttä henkilökorttia noudettaessa.

Huollettavalle myönnetyn henkilökortin noutaminen: Voit noutaa huollettavasi henkilökortin samalla tavalla kuin omasi.

Noutajan valtuuttaminen: Voit valtuuttaa myös toisen henkilön noutamaan henkilökorttisi. Silloin noutajalla täytyy olla valtakirja, lähetystunnus sekä voimassa oleva Suomen viranomaisen myöntämä passi tai henkilökortti. Ajokortilla ei voi todistaa henkilöllisyyttä henkilökorttia noudettaessa.

Lataa tästä valtakirjapohja.

Henkilökortin toimitus infoboksi

Toimitusnopeus

Normaalisti henkilökortti toimitetaan 5-8 arkipäivässä.

Henkilökortille ei ole valittavissa nopeutettua toimitusta.