Organisaatio ja johto Oulun poliisilaitos hero

Oulun poliisilaitoksen organisaatio

Poliisilaitosta johtaa poliisipäällikkö. Organisaatiomme muodostuu poliisipalveluista sekä neljästä yksiköstä: oikeusyksiköstä, esikuntayksiköstä, henkilöstöyksiköstä ja talousyksiköstä.

Henkilöstömäärältään suurin on poliisipalvelulinja. Sitä johtaa apulaispoliisipäällikkö. Poliisipalvelut jakautuu kolmeen sektoriin, joita ovat valvonta- ja hälytyssektori, rikostorjuntasektori ja lupasektori.

Virkapukuinen poliisi lukee lakikirjaa.

Navigointivalikko

Gallerian otsikko

Oulun poliisilaitoksen johto

Sisältöjulkaisija

Oulun poliisilaitos työpaikkana

Oulun poliisilaitos työpaikkana

Poliisilaitoksellamme työskentelee noin 750 henkilöä, joista poliiseja on noin 610. Lisäksi työyhteisöömme kuuluu muun muassa oikeustieteiden, talouden, tietotekniikan, henkilöstö- ja hallintoalan sekä viestinnän asiantuntijoita. Tarjoamme mahdollisuuksia myös korkeakouluharjoittelijoille.

Toimialueemme ulottuu Perämereltä valtakunnan itärajalle. Suurin osa henkilöstöstämme työskentelee Oulun seudulla, jossa sijaitsee myös pääpoliisiasemamme. Jokilaaksoissa meillä on viisi poliisiasemaa, Kainuussa neljä ja Koillismaalla kolme.

Laaja toimialueemme mahdollistaa erilaisia työtehtäviä sekä kaupungeissa, maalaismaisemissa että matkailukeskittymissä. Kainuu ja Pohjois-Pohjanmaa tarjoavat hyvät vapaa-ajanviettomahdollisuudet luonnon ja liikunnan mutta myös kulttuurin parissa. Voit viettää vapaa-aikaasi niin meren, järvien ja jokien rannoilla kuin sisämaan vaaroilla ja tuntureilla.  

Tutustu Töihin meille -sivuihin.