Navigointivalikko

Valokuvat ja videot

Valokuvat ja videot poliisin toiminnasta

Poliisin tiedotteisiin liittyvät painokelpoiset valokuvat jaetaan poliisin mediapalvelun kautta joko liitetiedostoina tai linkkinä poliisin kuvapankkiin.

Poliisin johdon valokuvat ovat tarjolla poliisijohtajien esittelyssä pienessä koossa sekä medialle myös painokelpoisina tiedostoina poliisin mediapalvelussa. 

Tarjoamme pyynnöstä valokuvia tai muita mediatiedostoja poliisista kertovien uutisten kuvitukseen. Pyydä hyvissä ajoin kuvaa siltä poliisiyksiköltä, jota uutinen koskee. 

Poliisin kuvaa tai videota saa käyttää asiayhteydessä. Kuvalla ei saa pyrkiä luomaan väärää mielikuvaa poliisin toiminnasta esimerkiksi esittämällä kuva virheellisessä asiayhteydessä.

Videot

Poliisi ei pääsääntöisesti anna julkaisemiaan videoita medialle, mutta media voi linkittää poliisin aineistoihin ja upottaa poliisin videoita sivuilleen.

Lähde esille

Poliisin kuvia ja videoita käytettäessä kuvan lähteeksi on merkittävä Poliisi, mahdollinen poliisiyksikön nimi sekä kuvaajan nimi, jos se on saatavilla.

Pyydämme merkitsemään lähteen myös somekuviin, esimerkiksi sosiaalisen median kanavan ja käyttäjätilin nimen kuten X (ent. Twitter) @Suomenpoliisi tai Poliisitube.

Toimi näin kuvaa, muuta mediaa tai upotusta käyttäessäsi.

Poliisin kuvaaminen

Poliisia saa kuvata julkisella paikalla.

Muista yksityisissä tiloissa ja alueilla kuvaamisessa henkilön yksityisyyden suoja ja kotirauha.

Pyydämme, että poliisin asiakkaita tai toimintatilanteita kuvataan yksityisyyden suojaa kunnioittaen. Esimerkiksi onnettomuuspaikoilla kuvaaminen voi rikkoa yksityisyyden suojaa ja pahimmallaan haitata pelastustöitä.